Reklama

Reklama

Hodný, zlý a divný

  • Jižní Korea Joheunnom nabbeunnom isanghannom (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Největší komerční hit tohoto roku a z hlediska divácké návštěvnosti desátý nejúspěšnější film v dějinách jihokorejské kinematografie navazuje na tradici tzv. mandžuských westernů. Tato v zahraničí neznámá a v Koreji zapomenutá kategorie označuje snímky zasazené do prostředí Mandžuska ve třicátých letech dvacátého století, které tematicky odpovídaly americkým westernům. Režisér Kim Ji-un již ve svých předchozích filmech, jako Rány pod pás, A Tale of Two Sisters či A Bittersweet Life (poslední dva byly uvedeny na prvním ročníku Filmasie), chytře mixoval žánry, případně konfrontoval různé stylové polohy tematicky spjatých subžánrů. Tentokrát v akčním dobrodružném spektáklu spojuje inspiraci legendárním eposem Hodný, zlý a ošklivý Sergia Leoneho s dravou nevázaností klukovsky idealizovaných mandžuských westernů a vyprávěcí strukturou současných blockbusterů. (Filmasia)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (258)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Westerny rád nemám a asi nikdy mít rád nebudu. Ovšem tohle mě tady hodně zaujalo a po pár přečtených řádcích, jsem se s chutí do tohodle snímku pustil. Nečekal jsem, že to bude až tak zábavné a vtipné a že se u toho budu válet smíchy pod stolem. Nádherně natočené se skvělou hudbou. Konec jsem si představoval trošičku jinak, ale nevadí. 4 krásné * do Koreje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vyjímečně se neshodnu s gogo76. Tohle mi nesedlo. Ano akční scény byly na vysoké úrovni (mně se líbilo přepadení expresu). Ale po pár hodinách mě film začal nudit (trvá přes tři...). A to nemluvím o znásilnění originálu. Můj verdikt tedy je, že je to celé takové - Hodně, Zlé a Divné ! Dva kousky mapy. * * ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající blockbuster. Fajn postavy, spousta humoru a hlavně nářezové přestřelky, kterým kraluje snad dvacetiminutová pouštní honička, v níž zazní song z traileru. A vy prostě víte, že jste v akčním nebi. Ji-un Kim propojil Leoneho poetiku divokého západu s východním smyslem pro likvidaci bezejmených pistolníků, a dal tak vzniknou filmu, který bychom všichni tak rádi viděli přijít z Hollywoodu. Ale kdo ví, jestli se jej ještě někdy dočkáme. Každopádně doufám, že brzy přiletí datum české premiéry, abych mohl zajít znovu. Podobných filmů je v posledních letech zatraceně málo. 9/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svým minulým počinem (A Bittersweet Life) mě Kim Ji-un přesvědčil, že je jak dobrý konstruktér akčních scén, tak dobrý vypraveč, ovšem zde platí spíše jen to první. Všechny tři stěžejní akční scény - úvodní ve vlaku, další na tržišti a pozdější na volném prostranství jsou vynikající, svižné a bez debat zábavné, navíc zpočátku mě zaujalo i pár zajímavých kamerových nájezdů, ovšem co se to stalo, když akce polevila? Nudné, takřka statické záběry na zdlouhavě tlachající postavy - (s)prostá vata! Film navíc poněkud nešťastně uvízl na pomezí zábavné parodie a seriózního westernu, některé scény a herecké excese přímo volají po komedii, ale Kim Ji-un nejspíš nechtěl riskovat "zfraškovatění" a tak vyloženě k popukání není nic. Nedotažené pokusy o humor někdy přijatelně uvolní, ale jindy jen zbytečně narušují atmosféru. Ke 4* mě málem přemluvil parádní Byung-hun Lee (The Bad), ale nakonec přeci jen ne... Asi jsem taky Zlý. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Infantilní, přeplácené a (přesto) zábavné. Nejvíc na škodu je, že nikdo z hlavního tria nepobral ani špetku charismatu či aspoň zajímavosti své postavy. Stačil by jediný Tucův pohled a tihle tři se navzájem postřílí o tu nesmírnou čest olízat mu ty jeho špinavé hnáty a pak hned přiskočit k vedle stojícímu Blonďákovi vypulírovat mu boty od prachu cest. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Hodný, zlý a divný byl v užším výběru na film, který Korea nominuje do oscarového klání, nakonec ale vyhrál Crossing. (molotov)
  • Když Park Chang-yi (Byeong Heon Lee) ve svém pokoji vstává v noci z postele a nabodne nožem stonožku na dveřích, má na sobě moderní spodní prádlo (černé boxerky), které se ale začalo nosit až kolem roku 1990, což je téměř půl století po době, v níž se odehrává děj filmu. (kesinaa)
  • Striktní britská filmová cenzurní organizace British Board Of Film Classification, pro nevhodnost promítaného násilí na zvířatech, nařídila filmařům vyříznout z filmu kolujícím britskými kinosály specifický pětisekundový úsek. (Conspi)

Související novinky

Tahle země není pro Arnolda

Tahle země není pro Arnolda

13.07.2011

Po skandálu, na který se už mezitím téměř zapomnělo, Schwarzenegger tvrdil, že svůj návrat na filmová plátna odkládá. Ukázalo se, že ne na dlouho. Studio Lionsgate oficiálně potvrdilo, že… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama