Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Nebyt velkeho platna, Liskovemu soundu a Mistrikovi tak se dostanu s hodnocenim daleko niz. Ano s ohledem na rok vzniku, hereckou spicku a tatranske scenerie se z toho dalo vytezit dakeko vic - promarnena sance, skoda, utopilo se to v melancholii filosofujicich sracicek - kdyby to bylo vic dokumentarni, udelali by lip. Pripijim na zeny zeny = pricinu a zaroven reseni vsech nasich problemu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh jednoho přátelství tří kamarádů, do jejichž života vstoupí žena. Příběh, který by se klidně mohl odehrávat v jakémkoli prostředí, ale v atraktivních lokacích Tatranských velikánů má zvláštní "majestátné" kouzlo. O horolezectví tady zase až tak moc nejde a rozhodně to není horolezecké drama. Výtečné herecké výkony, krásná kamera a vynikající hudba Zdeňka Lišky, ale především silný zážitek. S tím že se jedná o jeden z nejlepších slovenských snímků, který nic ze své působivosti neztrácí ani po 35 letech, se nedá než-li souhlasit. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes už by nikdo asi takový film nenatočil, nádherná horská balada s podmanivými Tatrami, krásnou Emílií Vašáryovou, škoda jen, že méně odvážnou než sestřička v Postřižinách a příběhem o pravém přátelství. I přes svůj tragický podtón působí Medená veža neuvěřitelně uklidňujícím dojmem. Chyběly mi tu tedy jen ty horské kozy... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Konečne dobrý slovenský film, ktorý sa aj mne páči. Konečne normálne plynúci dej, ktorý je dobre vyrozprávaný a predovšetkým baví. Prostredie je prekrásne, kamera zachytila úžasné veci, kameraman si zaslúži pochvalu. Nasvietenie je super. Vizuál je na naše pomery a tú dobu viac než dobrý. Herci zahrali na úrovni, výkony sa mi pozdávali. Film nepôsobil amatérsky ako mnoho iných. Tvorcovia si dali záležať a odviedli kus dobrej roboty. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz už vieme, čo sme vtedy nevedeli: že človek môže do hôr zutekať pred ľuďmi, ale neutečie pred sebou.“ Fascinujúce, úžasné, strhujúce, veľkolepé, uhrančivé, kruté, smutné, príbeh mužov, ktorých zničila žena, ich priateľstva i smrti, kruté slovenské hory, podmaľované úchvatnou hudbou a skvelými hereckými výkonmi. Podľa mňa nestarnúci film a jeden z najlepších, aké Slováci kedy nakrútili. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Exteriéry sa točili v týchto lokáciách: Bratislava, Tatranská Lomnica, Javorina, Lomnické sedlo, Lomnický štít, Kežmarský štít, Gerlachovský štít, štít Bradavica, Veľká vidlová veža, Mengusovská dolina, Skalnatá dolina, Velická dolina, Žabia dolina, Javorová dolina, Zelené pleso a Veľká studená dolina. (pravo)
  • Iný variant názvu bol „Milenci Stratenej doliny“. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama