Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Říká se…..kam čert nemůže, nastrčí ženskou :o) Tři kamarádi Pirin, Valér a „R“, tři nerozluční přátelé „ na život a na smrt „ ,kteří si užívají mládeneckého života na chatě ve Vysokých Tatrách, (lezou si pro radost, popíjejí a když je příležitost, hází si krabičkou sirek o ženské ). Jednoho dne si jeden z nich takto „ vystřelí „ sněhovou koulí, dívku jménem Saška. Do této „ idylky „ tedy vstupuje na scénu krásná Emília Vašáryová, aby následně prověřila sílu jejich přátelství. V momentě, kdy ji všichni definitivně přijímají mezi sebe, dostává příběh další trhlinu, jež má katastrofální následky. Medená veža je ČISTÝ, ( tragický ) snímek o síle přátelství, lásce, žárlivosti…, který si na nic nehraje, navíc jako bonus na vás čekají krásné scenérie velehor a návdavkem libozvučná hudba Zdeňka Lišky. p.s. pro mě jako člověka, co se vždy rád do slovenských Tater bude vracet je to srdeční záležitost. Pouze (moje) škoda…tohle by si zasloužilo VELKÉ PLÁTNO. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútna legenda o priateľstve, láske, žiarlivosti i zrade s presahom takým, že ani po vyše polstoročí sa film nejaví ako starý. Vášáryová v absolútnej top forme a to nehovorím len o herectve. A medzi pánmi hercami len ťažko vybrať, kto bol najlepší, pretože to majstrovstvo je do vitríny a odkrýva to diletanstvo chudákov ako Kemka, ktorí berú ceny za najlepších hercov, čo je výsmechom umeniu. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film vyprávějící příběh tří nerozlučných kamarádů. Jejich přátelství však projde zatěžkávací zkouškou poté co jim zkříží cestu Saška(Emília Vašáryová). Jak se říká: kam nemůže čert tam nastrčí ženu. Od téhle chvíle už nic nebude jako dřív. Víceméně film o čtyřech hercích, kteří podali přesvědčivý herecký výkony. Zdatně jim ale sekundovala matka příroda a dechberoucí lokace Tater. Silné čtyři hvězdy. O filmu jsem se dozvěděl od uživatele HorrFi. Díky za tip kámo. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Ešte pred niekoľkými rokmi som o tomto filme nechcela ani počuť a dnes som si ho pozrela zvedavá a s nadšením. A bola som spokojná. Medená veža je klasickým príbehom priateľstva, lásky a tragédie, ktorý ťaží z nádherného prostredia našich veľhôr. Obsadení tu boli asi naši vtedajší najlepší herci, a boli všetci skvelí a verím, že ich postavy sa pre mnohých stali nezabudnuteľné. Jedinú výčitku mám k záveru, konkrétne to bola tá naznačená prestrelka s financami. Zdalo sa mi to prehnané a strhlo to na seba veľa pozornosti v tak dramatickom zavŕšení príbehu Pirina. Stačilo by, keby to len spomenul rozprávač v doslove. Hudba mala pekné motívy, ale v slovenských filmoch mám s ňou väčšinou problém, nakoľko je príliš zbytočne výrazná. Napriek výhradám musím uznať, že sa jedná o jeden z najlepších filmov našej slovenskej kinematografie. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Výborný film se skvělým obsazením,není ani třeba blíže hodnotit herecké výkony,jsou prostě parádní a krajně přesvědčivé.Děj je navíc zasazený do nádherného prostředí Vysokých Tater,takže si přijdou na své i milovníci lyriky,ve filmu naštěstí chybí patetické okamžiky,kterých je jinak všude až příliš.Krásný snímek,užil jsem si ho,jen je mi líto,že se u nás slovenské filmy prakticky nevysílají,takhle si se Slováky budeme muset zanedlouho povídat anglicky.Hlavně,že je každou chvíli na obrazovce něco od Mistra Trošky... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Premenlivé horské počasie komplikovalo nakrúcanie a pre niektoré zábery boli nútení tvorcovia filmu učiniť až štvorhodinové výstupy. (pravo)
  • Ivan Rajniak (Valér) bol aktívny lyžiar a horolezec, a preto je vo filme aj láska k horám a obdiv k Tatrám. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama