Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle spektákl se moc nepovedl. Mám rád Brosnana mám rád katastrofické filmy, ale tenhle mě nikdy moc nebavil. Furt se to jenom rozjíždí a rozjíždí. Pak si nějakou tu akci se slušnými efekty užijeme, ale závěrečný finále filmu je zase takový nijaký. No a kromě Brosnana (kterej teda tady taky nehraje nic extra) mi byli ostatní postavy ukradený nepomohla ani Sára Connorová její děti byli vyloženě otravný, plus ještě navrch jedna otravná staromódní baba. Prostě tuna klišé, žádnej překvapivej zvrat nebo moment kterej by tomu filmu pomohl. Takže dám 2* asi jenom za těch pár efektů. Jinak dost prázdnej a nudnej film o ničem. Škoda.40% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná a oddychová akce s neduhy přírodních živlů. Když už se vám pod zadkem rozhodne vybuchnout vulkán, není radno se dlouho zdržovat na tomto místě. Malinko toporný Brosnan byl v pohodě a vše šlo jako na drátkách. Když pominu podivné náhody, úniky na poslední chvíli a věděcké přehmaty, pak je to solidní drama. Kdo mi tam ale naprosto neseděl byla paní Terminátorová. Tenhle xicht mi zkrátka nesedí a Terminátor je jediný film, kde ho ještě snesu. Celkově tedy velmi slušných 60% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Uvažuju, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se hlavně kvůli Piercovi rozhodla hodit sem ty čtyři. Není to sice žádný převratný film, ale koukat se na to dá... a když si k tomu přidáte to, že natáčení jedné z posledních scén se stalo doslova noční můrou, protože trpí klaustrofobií, myslím, že si to ty 4* snad i zaslouží :-) 1.2.2007 Ty čtyři hvězdičky považuju za dočasné pomatení mysli a srážím Rozpoutaný peklo na úrověn tří hvězdiček :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že sa mi páčia katastrofické filmy, ktoré sa zaoberajú vyčínaním prírodných živlov. Rád sa pozriem na dobre natočené, štedro finančne dotované, snímky na túto tému. Takže i v prípade amerického snímku "Rozpútané peklo" (Dante´s Peak) som si prišiel na svoje. Tentokrát sa to celé točilo okolo masívneho výbuchu sopky v blízkosti malého, vidieckého mestečka Dantes Peak uprostred nádherných hôr. Fatálna erupcia náhle prebudeného vulkánu, prúdy lávy a spád žeravého popola, evakuácia obyvateľov mesta a následná neodvratná totálna skaza. Perfektná katastrofická story. Oku lahodiace lokácie, kvalitní herci v hlavných úlohách a profesionálna práca skúseného režiséra. Výborný katastrofický film. **** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $116miliónovTržby USA $67,127,760Tržby Celosvetovo $178,127,760║ Ten rozpočet tam je teda cítiť, takže v rámci trikov sa jedná o vyšperkovanú záležitosť, taktiež o porciu dobrodružstva nie je núdza, herci sú fajn, skôr kompaktnosť celého príbehu nevyznie ako by mala, lebo miestami to príde až moc laxne, hlavne konania v niektorých prípadoch, váhanie o tom či potvrdiť počiatok narastajúcej erupcie sopky či samotná evakuácia mesta. Slušný priemer ktorý ale rázne u mňa prekonáva konkurenčne tematická Sopka. /60%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Sopky v pohorí Cascade Range zvyčajne nevybuchujú prúdiacou bazaltnou (voľne prúdiacou) lávou. Určite nevybuchujú súčasne pyroklastickými a bazaltnými prúdmi, ako je to zobrazované. (Pat.Ko)
  • Priehrada, cez ktorú sa rozlieva bahno Lahar (čas cca 1 h 20 min), sa stavala štyri mesiace. (Pat.Ko)
  • Dychová kapela strednej školy Coeur d'Alene sa zúčastnila na Pochode pionierov mesta. Kapela získala od spoločnosti Universal Pictures sumu 8000 dolárov na nové uniformy a hudobné nástroje. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama