Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vydařený katastrofický thriller se skvělým Piercem Brosnanem v hlavní roli, hodně dobrými triky a s nádhernými lokacemi. Je to právě krásná příroda, která dělá Dante's Peak tak milý a útulný i když se rozkládá pobíž spící sopky. O to jsou pak záběry zpustošeného a popelem pokrytého městečka děsivější. Nejlepší katastrofický film devadesátých let. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejsem schopen ohodnotit tento prakticky úplně zbytečně natočený film lépe. A ta jedna hvězdička je za pěknou přírodu a standardní herecké výkony. Jinak je děj filmu od samého začátku jasný. Kromě toho, že film je zaplněn technickými nesmysly mi na něm vadí neustálé bláhové a nesmyslné utěšování a chlácholení, jak se nám nic nestane, jak to zvládneme, jak to dokážeme atp. (Neděle 16.05.2010) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Brosnan není a nebyl dobrej herec. V první polovině vypadalo Rozpoutané peklo jako maximálně nějaká televizní produkce. K mému úžasu se s tím ve druhé polovině pan režisér moc nepáře a dostaví se na 90. léta neskutečná destrukce, za kterou by se nemusel stydět ani Roland Emmerich. Postavy se chovají často velmi podivně až jsem si občas myslel, zda-li nemají sebevražedné choutky. 55% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tradiční zástupce sedmdesátkového žánru katastrofických snímků, akorát o dvě dekády mladší. Dante´s Peak má všechny atributy, které očekáváte; je dodnes technicky naprosto brilantní (jedno z vůbec nejpůsobivějších devadesátkových spojení miniatur a CGI), s příliš pomalým rozjezdem, jednorozměrnými charaktery (naštěstí absentují rádoby vtipné postavičky, zdravíme Twister), zvířátkem v ohrožení a spoustou tu více či tu méně úsměvných klišé. Kouká se na to příjemně, umí to i napnout, ale nic více než odpočinkovou podívanou neočekávejte. Jednoduše z toho důvodu, že zde nic víc není. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Standartně udělaný thriller s průměrnými hereckými výkony. Triková stránka filmu je dobrá, ale to už je dnes celkem běžné. Ani námět není nijak originální, a myslím, že by se během filmu "vyřádili" i sběratelé filmových "nesmyslů", protože se mi samotnému zdály některé scény mírně řečeno přitažené za vlasy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Keď starostka Wando (Linda Hamilton) prichádza k bani (čas cca 12 minút), aby vyzdvihla Grahama (Jeremy Foley), urobí pohyb na zatrúbenie klaksónu, ale zvuk sa s tým nezhoduje. (Pat.Ko)
  • Teplota z lávového prúdu, cez ktorý prejdú, by zapálila palivo v aute a iné veci (čas cca 1 h a 24 minút). (Pat.Ko)
  • Pierce Brosnan keď zacítil oxid siričitý, povedal, že zacítil to isté, keď bol na Filipínach, keď vybuchla sopka Pinatubo. Sopka vybuchla 15.6.1991. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama