Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sam Firstenberg, režisér pokleslých snímků jako Ninja The Domination, Revenge of the Ninja, Ninja American Samurai a The Interplanetary Surplus Male and Amazon Women of Outer Space - to poslední je komedie, natočil svůj pravděpodobně nejslavnější film s nováčkem akčního žánru Michaelem Dudikoffem. U Cannonů si usmysleli že z něho udělají novou hvězdu - pravého amerického hrdinu. Jenže on se neuměl pořádně hýbat, drsné hlášky mu vůbec nešly, chybělo mu charisma i herecký talent. Trvalo pouhé tři roky než se pevně uchytil u dna průmyslu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Věk je na tom znát, taky, že to asi nemělo takový rozpočet jako Slyovky, ale čekal jsem to horší, nakonec jsme se s tátou, co nástup VHS prožil, dobře bavili. Michael Dudikoff občas převede komické kreace, moc toho nenamluví a je mi jasné, že jeho filmy měly úspěch hlavně v Evropě po pádu železné opony, mně však minul obloukem a potvrdilo se mi, že American Ninja bude dobrým prvním shledáním s touhle zapomenutou hvězdou. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Naprosto pitomoučký film, v němž bojová umění vypadají jako špatně nacvičené vystoupení nějakých ochotníků, padají ty nejkrutější hlášky („Takže kluci, Joe je fajn!“) a Michael Dudikoff vytváří jednoho z největších a nejkultovnějších ninja bojovníků, kteří se kdy bili za čest na vašich televizních obrazovkách! Jeho správný americký voják si to tu rozdá s ninjou, který v rukávu ukrývá mimo jiné i laser, naopak jeho starý japonský učitel se spoléhá na techniky duchovnějšího rázu, a neváhá se po chvíli soustředění zneviditelnit! Nehleďte na počet hvězdiček, tento film se musí vidět! Vždyť je to klasika! ()

packa 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích, mozek říká odpad, srdce křičí za pět. Když mi bylo patnáct, byl pro mě tenhle film modlou. Když jsem si před pár lety dopřál kontrolní projekci, nestačil jsem žasnout. Jak se mi ta sračka proboha mohla líbit? Zatím dám alibistickou jednu, ze sentimentu, i když si ji film rozhodně nezaslouží. Počkám do čtyřicítky a pak možná přehodnotím ()

majo25 

všechny recenze uživatele

To ešte točil Dudikoff akčné béčka, na ktoré sa dalo pozerať. Aspoň v prípade akcie je toto béčko plne porovnateľné s van dammeovkami, lungrenovky či seagalovkami. Príbeh ala stratené decko s ninja výcvikom síce už týchto kvalít nedosahuje, ale ani neurazí. Ešte potešia šmrcovná bruneta, Steve James ako čierny Rambo a komicky seržant ala sused Trevor zo seriálu Alf - "ja som bol sežant, ešte ked ste vy neboli na svete" - no nie je to závideniahodná vojenská kariéra? Nostagia u mňa nehrozí - videl som to prvýkrát. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Michael Dudikoff pred začatím filmovania neovládal bojové umenie. (Stefan_M)
  • Ve filmu si ve vojenské ubytovně můžete všimnout vzácného plakátu z roku 1984 rockové kapely KISS. Podle tehdejších zákonů byly tváře členů kapely zakryty. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama