Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dnes už takřka zapomenutý sci-fi hororový snímek o spojení mimozemského DNA s lidskou a co z toho vzešlo. Tvůrci se nijak neobtěžovali o nějakou originalitu a tak stvořili jakési monstrum z počátku v podobě půvabné ženy, která z laboratoře uteče a celé dějství vlivem toho je o její honbě a její touze se spářit. A jak jinak, později se promění v odpudivou příšernost napadající kde koho. Místy napětí vyznívá, ale přesto se zdají být mnohé scény přeci jen zbytečné či zbytečně natahované. Co se týče digitálních efektů, snímek rapidně zestárnul. Byť šlo ve své době o standart, dnes už jsou bohužel k smíchu. Za zhlédnutí však rozhodně stojí, jen od toho nelze očekávat nic významného. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

I přes velice sympatický herecký obsazení snímek hodně zaváněl "kvalitou" televizní produkce a místama působil jako delší a slabší díl Akt X. Nějak mi nejde do hlavy, kam se podělo 35 mega z rozpočtu, protože triků bylo žalostně málo a i na svojí dobu nepatřily mezi uplně povedený. Bezpochyby nejslabšim článkem Mutanta však byl příběh, kterýmu absolutně scházelo tempo a napětí. Pár světlejších chvilek nabídnul akční závěr, nicméně ani ten už toho nemoh moc zachránit. Vážně netušim, jak vůbec mohly vzniknout další díly, do kterejch se snad ani radši pouštět nebudu. Druhá hvězda předevšim za herce. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který je velice povedeně natočený se skvělou Natashou Henstridge. Při pohledu na různé mutace, neatmosférické kraviny a rlzné další odpady, je tohle geniálně natočený film s nepřekvapivým dějem. Jako popcornovka fajn, jako film který by se měl malinko brát vážně, tak to prostě nejde. 55% ()

willis 

všechny recenze uživatele

Nic víc než béčkový scifi horor se zajímavým hereckým obsazením a Gigerovým návrhem Sil. Co ještě může zaujmout? Asi odhalené vnady hlavní představitelky a její hrozný český dabing. Ten, kdo od tohohle filmu neočekává žádný zázrak, může být vcelku spokojený...jako já. Ostatní mají smůlu. (22.6.2005) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výtvarný podíl H.R.Gigera na Mutantovi je největším kladem filmu. Červi, chapadla, Gigerův vlak, noční můry i samotná SIL jsou přímo vzaty ze světa Vetřelce. Fascinaci biomechanoidy zčásti uplatnil švýcarský surrealista ve filmu, který nakonec není špatný, ale nespoutanou fantazii umělce využívá jen skromně. Giger vůbec na filmy štěstí moc neměl - Duna byla nakonec realizována bez něj a za Vetřelce sice získal Oscara, avšak své návrhy musel značně korigovat. Jeho vize plné ženských i mužských pohlavních orgánů se prostě nehodily. Celkově vůbec Mutant Vetřelce hodně připomíná. Honba za monstrem je korunována pátraním v tunelech kanálů velmi podobných chodbám v Nostromo, před vstupem do dalšího patra či za roh se používá plamenomet a ke všemu zní tak povědomá hudba, že chvílemi jste opravdu ve vetřelčím světě. Zdařilé triky ( až na počítačové animace mutantů, které jsou příliš umělé), napětí, dobří herci a správná dávka erotiky nakonec dělají z Mutanta dobré sci-fi. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)
  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)

Reklama

Reklama