Reklama

Reklama

Strach(y) ze tmy

  • Francie Peur(s) du noir (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dotek pavoučích nohou na lidské kůži… Nevysvětlitelné zvuky uprostřed noci v cizím domě… Injekční jehla, která se přibližuje blíž a blíž… Bílé tesáky rozzuřeného psa… Deset světoznámých komiksových tvůrců oživilo odvěký strach ze tmy a vytvořilo jedinečný animovaný film. Film otvírá příběh chlapce, který se stane obětí atraktivní dívky. Volně navazuje noční můra malé japonské holčičky Sumako, která se ne a ne probudit. V dalším zlém snu mizí lidé, neznámo proč, v hlubinách bažiny. Ticho přeruší děsivý štěkot smečky psů, se kterými se po svém panství prochází španělský šlechtic. Pán s knírkem zase přijde na to, že v domě, kde hledal úkryt, není všechno zcela v pořádku. Celým filmem se cyklicky prolíná úvaha nad stavem lidstva, kterou doplňují uhrančivé abstraktní obrazy. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (76)

Němi 

všechny recenze uživatele

Hlavně ohromný audio-vizuální zážitek Strach(y) jsou. Pod precizní vzhled se schovalo pár nápaditých, ale scénáristicky nedotažených nočních můr, jejichž dopad je jistě značně individuální. Na mě těch 80 minut úzkosti a deprese zapůsobilo velmi silně. Být vše jako poslední povídka, mohlo vzniknout něco vyjímečného. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnové příběhy připomínají staré pulpové a mystery magazíny, comicsy. Úvodní povídka je natolik metaforická, že ji lze vykládat na nesčíslně způsobů - kafkovský motiv, sci-fi, neschopnost navazování kontaktů, ztráta svobody.... Nejméně mne zaujala japonská vyprávěnka, i když pronásledování stíny a chapadly mělo pěknou atmosféru. Čtyři zuřiví psi, čtyři povídky. Rozrhání psovoda bylo čvachtavé...Jako zbytečné mi přišly pseudointelktuální bláboly mezi jednotlivými příběhy. Semlely se v nich všechny bolesti dnešního světa, jenže tak školometsky, až obtěžovaly. Škoda. Jinak jsem spokojený. Atmosférická hudba a černá s bílou, jen místy se mihla šedá a RUDÁ.................... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zabijákem filmů jako je tenhle je jedna věc - očekávání, ono totiž nikdy nedostanete to co byste předpokládali. Já sem film viděl na doporučení a byl sem sakra překvapenej, sice by sem klidně oželel meziscény s hlasem ženštiny a grafickejma prostocvikama (ač mi byli svým obsahem dosti blízko), některé příběhy jsou výborné (ať už příběhem, nebo výtvarnem), jiné jsou trochu horší, ale jako celek (i se skvělou hudbou) funguje všechno perfektně, jen bych to považoval za cokoli jiného, než filmový horor. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad s propojením bizarních a děsivých povídek v černobílém kabátku. Jen to má jednu obrovskou vadu, jedná se o naprosto nedomrlou podívanou s rádoby art přesahem, jež nabídne pouze neotřelý vizuální zážitek. Největší podíl na tom mají scénáře. Paradoxně motiv na téma "strachu ze tmy" je prakticky pouze v poslední povídce, která jak už většina nakousla, patří k tomu nejzdařilejšímu. Sugestivní cestu do nitra strachu bych si představoval opravdu jinak než takto. Nejedná se dle mě ani o ucelený koncept, i když pokud je to záměr, tak budiž. Minimalistická animace, která je pro každé vyprávění ztvárněna odlišně (co příběh, to jiný autor), mi přišla skvěle padnoucí ke každému z nich, ale to nic nemění na menším zklamání. Každopádně nevadí, rozhodně se nejedná o ztrátu času, protože Strach(y) ze tmy jsou svojí temností v animovaném světe tak trochu unikátem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, co bohužel potvrzuje moji teorii - animovaný horor nedokáže vyděsit. Rozeberu všechny příběhy (a ne, nejsou pojmenované): 1.PŘÍBĚH - Asi nejzajímavější příběh, s nějakým dějem, se sympatickou hlavní postavou, nenudí... Jo, kdyby to celé vypadalo zhruba takhle, budu radši (4*) 2.PŘÍBĚH - Proboha, to byla blbost. Příběh naprosto pitomý, animace hrozně špatná, naprosto bez emocí... Ach jo, ti Japonci... A i na ně to bylo hrozně špatné... (odpad!) 3.PŘÍBĚH - Tak jo, tady je něco jako děj, bohužel mi nějaké vysvětlení buď uteklo nebo prostě není... Ale ta hudba tam je vybraná dobře. (2*). 4.PŘÍBĚH - Příběh ve tmě, doslova, takže zpracování za jedna, ale dějově je to tak strašně nudné a utahané a než se něco vůbec stane, tak to dlouho trvá (1*). Do toho máme ještě přidaný příběh o šlechtici a čtyřech naštvaných psech, který je vyprávěný postupně mezi příběhy a ještě tu je sem tam úvahy nad lidstvem, které mají se strachem ze tmy společného tolik, jako Adam Sandler a artové filmy... Celek tedy jedno velké zklamání. 2* ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama