Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (644)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hrdosť je to to jediné, čo mám. A čo mi nemôžu zobrať.“ Keď som videl Príbeh o rytierovi v kine ako stredoškolák, bavil som sa. Preto, keď som ho zahliadol cválať televíznym programom, neváhal som a sadol som si pred obrazovku natešene, ale zároveň aj podozrievavo a s miernymi obavami. Predsa len, od návštevy kina sa veľa zmenilo, dospel som nielen ja, ale aj Heath Ledger. Preto ma potešilo, že po rokoch som si k tomuto ľahkou rukou nakrútenému ťažkoodencovi našiel cestu rovnako rýchlo a bez okolkov, ako kedysi. Paul Bettany ako spisovateľ Chaucer („Teraz som síce nahý, ale napíšem o vás poviedku a vy v nej budete nahí navždy.“), brutálny cholerik Alan Tudyk (smrteľne vážne rozzúrenému davu: „No poďte, všetkým vás strieskam!“), špitálnik Mark Addy, vznešene mužný James Purefoy („Obaja sa na niečo hráme a obom nám to príliš nejde.“), diskotéka (wtf?), písanie listu, Queen, lesy, kone, hra s jasnými pravidlami, slepý otec, „lebo nie terč ale šíp“. Predovšetkým som sa ale v spoločnosti mladej a talentovanej bandy cítil dobre. Možno je to troška pridlhé a českí štatisti sú rozpačití (s úsmevom pozerajú do kamery a rozhodne nevedia dobre zahrať „krvilačný dav“), ale no a čo, wtf nikdy nie je dosť. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, které si napsal, režíroval i produkovali Brian Helgeland. Po scénáři ke "Spiknutí", přidal režii u "Odplaty" a v "Příběhu rytíře" přidal i produkci. Film je plný dobrodružství, romantiky, super muziky, krásných žen a výborných záběrů ze soubojů. Takový moderní Fanfán Tulipán. Zajímavá je i velká účast českých herců a ostatních tvůrců. Pro pobavení mohu jen doporučit. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Rufus Sewell, Paul Bettany, Laura Fraser... britský herecký výkvět v takovémto filmu?! Nechápu, skutečně. Hnusná polévka uvařená z rádoby vtipného nápadu dát středověku punc součanosti --- moderními písněmi, tanečky, postoji. Ne, toto tu už bylo a v daleko lepším provedení. I přes hereckou trojku uvedenou výše, jejichž přítomnost trčí nad ostatním herecko-ozdobným potenciálem, nemohu dát více než **, A možná je to až moc. Protože -ač jsem se snažila jak to šlo- žádnou nadsázku a lehkost, která by mě rozesmála nebo nadchla, jsem v tomto skoro nudném a bezdušném filmu nenašla. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příběh rytíře je každopádně příjemnou filmovou podívanou s lehkou zápletkou, který vás lehkým vánkem odvaje do říše humoru. Ano, ač napsal jsem to básnicky, myslím to vážně. Film je lehko stravitelný, nemusí se u něj přemýšlet - vše vám předestele až před nos - a vy můžete jen jíst naservírované porce humoru. Dobrou chuť. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)
  • Herec, který hrál mladého Williama (Leagh Conwell) má jinou barvu očí než dospělý William (Heath Ledger). Režisér Brian Helgeland nechtěl, aby mladý herec musel nosit barevné kontaktní čočky. (Karlos80)

Reklama

Reklama