Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako jeden recenzent napísal: Napodiv, nikto z panošov nešiel za Kate. Krajšia ako tá princezná a jej slúžka. Aj to odráža tento film. Veľmi veľa pekných hercov, ale zároveň aj kvalitných, super scenár, kde sa mieša moderna s históriou, vtip s romantikou a máme tu takmer dokonalú rozprávku pre dospelých. Hoci herecky je aj tak zase na vrchole Rufus Sewell, ktorý má charizmy tak na rozdávanie, že by ju mohol predávať v kýbloch na blšáku. Film je zábavou, ktorú možno pozerať opakovane a aj v tom je jeho sila. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger ve své druhé nejlepší roli hned po Temným Rytíři. Ale není to on, který upoutal moji pozornost, ale hlavně suprovej Paul Bettany a Mark Addy. Sice zde lze najít dost klišé či poněkud trapných filmových momentů, ale to se dá překousnout a nechat se unášet středověkými souboji a velice sympatickým humorem a zajímavým filmovým stylem. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení...Chytrý a vtipný scénář, povedené zakomponování narážek na moderní dobu, dobrá hudba a několik opravdu kouzelných scének. Herecké výkony jsou správně odlehčené, představitelé hlavních rolí sympatičtí a Shannyn Sossamon navíc neokázale krásná...Tenhle film opravdu stojí za to. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hrdosť je to to jediné, čo mám. A čo mi nemôžu zobrať.“ Keď som videl Príbeh o rytierovi v kine ako stredoškolák, bavil som sa. Preto, keď som ho zahliadol cválať televíznym programom, neváhal som a sadol som si pred obrazovku natešene, ale zároveň aj podozrievavo a s miernymi obavami. Predsa len, od návštevy kina sa veľa zmenilo, dospel som nielen ja, ale aj Heath Ledger. Preto ma potešilo, že po rokoch som si k tomuto ľahkou rukou nakrútenému ťažkoodencovi našiel cestu rovnako rýchlo a bez okolkov, ako kedysi. Paul Bettany ako spisovateľ Chaucer („Teraz som síce nahý, ale napíšem o vás poviedku a vy v nej budete nahí navždy.“), brutálny cholerik Alan Tudyk (smrteľne vážne rozzúrenému davu: „No poďte, všetkým vás strieskam!“), špitálnik Mark Addy, vznešene mužný James Purefoy („Obaja sa na niečo hráme a obom nám to príliš nejde.“), diskotéka (wtf?), písanie listu, Queen, lesy, kone, hra s jasnými pravidlami, slepý otec, „lebo nie terč ale šíp“. Predovšetkým som sa ale v spoločnosti mladej a talentovanej bandy cítil dobre. Možno je to troška pridlhé a českí štatisti sú rozpačití (s úsmevom pozerajú do kamery a rozhodne nevedia dobre zahrať „krvilačný dav“), ale no a čo, wtf nikdy nie je dosť. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Alan Tudyk, Paul Bettany a Heath Ledger - kombo bavičů které by utáhlo asi jakýkoli film, a s odpočinkovou středověkou komedií o chuďasovi, co to za doprovodu Queen a Bowieho dotáhl na rytíře, fakt nemají problém. Jejich špačkování a gagů, a postmoderního nabourávání představ o tom jak má vypadat historický film mohlo být ještě víc, patos příběhu ke konci už spíš otravuje než aby zůstal jen rámcovou kostrou pro uvolněné vyblbnutí se, ale i tak je to film který i přes minimalitickou náplň zaujme vlastně víc, než většina epických adaptací Krále Artuše. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)
  • Při závěrečném turnaji se na Williamově (Heath Ledger) bojovém oděvu pod brněním objevuje díra a krvavá skvrna. V dalším záběru krev zůstává, ale díra je pryč. (Karlos80)

Reklama

Reklama