Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (644)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S odstupom času (po asi siedmich zhliadnutiach) je Príbeh rytiera synonymum pre špičkovú zábavu, ktorá skvele funguje v akčnej, humornej, romantickej i dramatickej (pri stretnutí so slepým otcom vždy plačem) rovine. Parádne obsadenie, odviazaný Helgeland (jeden z najdusenejších talentov v Hollywoode) a výborný soundtrack. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantický dobrodružný příběh se odehrává ve 14. století a vypráví o touze člověka změnit vlastní osud. Nabubřelejší chvastounskej grc jsem už dlouho neslyšel. Tenhle film, že si na nic nehraje? Ale no tak... nevím co je trapnější - jestli odfláknutost nebo totální nelogičnosti, samozřejmě při tom o co jde především - při turnajích. A Paul Bettany sice občas předvede dobrý vtípek, ale vydávat ho za Geoffreyho Chaucera, to je hodně přes čáru. A to, co tady provedli Queenům, to je přímo zločin proti lidskosti... nebýt fajného záporáka Rufuse Sewella a kvalitního charizmatického prince Jamese Purefoye, je to úplně o ničem. Dejme tomu, že 50%, protože natočené to není nijak zle. Ale Brian Helgeland, scénárista legendárního L. A. Confidential, tady šlápl zatraceně hodně vedle. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prečo som si myslela, že toto je tá artušovská legenda s Juliou Ormond a Seanom Connerym? Aha, to bol tuším Prvý rytier... no, každopádne som už konečne chcela vidieť ten starý rytiersky film, čo som furt ešte nevidela. Vykľula sa z toho táto srandovne-romantická rozprávka, ktorá ma celkom príjemne pobavila. Až na ten presladený záver, ale budiž ;-) ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na jedno zkouknutí. Když si člověk odmyslí pseudodojemnou zápletku o tom, jak se krásný mladý muž snaží změnit svůj osud a když překousne fakt, že rytířské souboje jsou jednotvárné a celkem nudné, zůstane vtipná komedie se zajímavými figurkami (téměř celá sebranka okolo hlavního hrdiny). Zkrátit by taky neuškodilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako jeden recenzent napísal: Napodiv, nikto z panošov nešiel za Kate. Krajšia ako tá princezná a jej slúžka. Aj to odráža tento film. Veľmi veľa pekných hercov, ale zároveň aj kvalitných, super scenár, kde sa mieša moderna s históriou, vtip s romantikou a máme tu takmer dokonalú rozprávku pre dospelých. Hoci herecky je aj tak zase na vrchole Rufus Sewell, ktorý má charizmy tak na rozdávanie, že by ju mohol predávať v kýbloch na blšáku. Film je zábavou, ktorú možno pozerať opakovane a aj v tom je jeho sila. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Když se Will (Heath Ledger) učí tančit a Chaucer (Paul Bettany) dostane ránu do nosu, tak má poté vatu v jednotlivých záběrech střídavě v pravé a levé nosní dírce. Vata se navíc začala vyrábět až někdy v 18. století. (Terva)
  • Natáčení úvodu filmu, až po odjezd na turnaj v Rouenu, probíhalo v Čechách poblíž vesnice Otročiněves (kousek od Nového Jáchymova) ve Středočeském kraji. Natáčelo se také ve skanzenu Kouřim. (NateLogan)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama