Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (644)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o rytířích, pojatý vskutku komediálně. Navíc je tu vložena i nějaká ta romantika. Vesměs úsměvné scénky, souboje rytířů úchvatné, hudba mi tam pravda moc neseděla, ale divákovi nejspíš dávala najevo, že se přeci jen jedná o komedii a ne o nějaké historické drama, takže to beru jako plus. Heath Ledger potvrdil skvělou hereckou formu, Rufus Sewell je můj oblíbený záporák a Paul Bettany je jedním z mých oblíbených komiků, který dokáže zahrát jakoukoli roli. Hlavní hrdinka byla pro mne poněkud anorektická a nevím, zda bych pro ni chtěl absolvovat takovou šílenost. Nicméně je to opravdu pěkná pohádka, která se trefuje v publiku především do náctiletých, kteří to opravdu musí žrát. Oddychovka.. 70% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Udělat ze slavného minnesängra Ulricha z rodu Liechtensteinů (pol. 13. století) podvodníka s aristokratickými tituly, to tedy vyžadovalo trpkou zkušenost Briana Helgelanda se školními škamnami a hodinami dějepisu. Chaucer to taky schytal. Ještěže rejžu za to potomci Liechtensteinů nevsadili do útrob železné panny. No nebýt vtipné party seskupené kolem Ledgera (Tudyk!, Bettany!, Fraser!), zakopu film do pododpadových vod...ono natočit takovou slátaninu jakoby ze středověku s moderní hudbou i jinými vsuvkami, to chce um a odvahu...a Helgeland zvolil silnou nadsázku a nadhled...a já se vždy z "polohy vležmo" bavím. To jste nevěděli, že Nike s.r.h.o. (společnost s ručením hodně omezeným) založila kovářka ve středověku? Fakt ne? Já taky ne...čtvrtou hvězdu dávám za nejlepší postavu filmu - Černého prince z Walesu. Ovšem při všech "cituplných scénách" jsem trpěl jako tažné zvíře. A když se na obrazovce objevila mimořádně nevzhledná Shannyn Sossamon, chodil jsem si vařit čaj. A přiznám se, že Karla Dobrého jsem nemohl poznat! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantický dobrodružný příběh se odehrává ve 14. století a vypráví o touze člověka změnit vlastní osud. Nabubřelejší chvastounskej grc jsem už dlouho neslyšel. Tenhle film, že si na nic nehraje? Ale no tak... nevím co je trapnější - jestli odfláknutost nebo totální nelogičnosti, samozřejmě při tom o co jde především - při turnajích. A Paul Bettany sice občas předvede dobrý vtípek, ale vydávat ho za Geoffreyho Chaucera, to je hodně přes čáru. A to, co tady provedli Queenům, to je přímo zločin proti lidskosti... nebýt fajného záporáka Rufuse Sewella a kvalitního charizmatického prince Jamese Purefoye, je to úplně o ničem. Dejme tomu, že 50%, protože natočené to není nijak zle. Ale Brian Helgeland, scénárista legendárního L. A. Confidential, tady šlápl zatraceně hodně vedle. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Sexy Shannyn Sossamon, dobrý herecký výkon Heatha Ledgera a šikovne natočený dobrodružno-romantický film, ktorý sa mi tak moc páči, že ani sám nechápem................ Soundtrack Carter Burwell: 1. We Will Rock You - Queen [2:02] ,2. Low Rider - War [3:10] ,3. Takin' Care of Business - Bachman-Turner Overdrive [4:49] ,4. Golden Years - David Bowie [3:27] ,5. Crazy on You - Heart [4:50] ,6. Further On Up the Road - Eric Clapton [4:29] ,7. Get Ready - Rare Earth [2:50] ,8. I Want to Take You Higher - Sly & the Family Stone [5:20] ,9. The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy [4:28] ,10. One Of Your Own - Carter Burwell [1:53] ,11. We Are The Champions - Robbie Williams/Queen [3:54] ,12. Pieces - Dan Powell [3:28] ,13. Eye Conqueror - Third Eye Blind [4:07], ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Když nebudu počítat hudbu a charismatického herce Heatha Ledgera, je to lehčí podprůměr. Chvílemi byla nuda a vůbec jsem se nedostal do děje a tudíž bych musel dát 2 hvězdy. Ale teď přichází ten největší kámen úrazu a tím je jednoznačně hudba. Rocková hudba z moderní doby. Nejenom, že se mi nelíbila, ale navíc se mi sem vůbec nehodila. Přijde mi absurdní jí sem s prominutím vůbec n*s**t. To opravdu nejde. Kazí to celkový dojem filmu a to je neodpustitelné. Kdyby byla dobrá hudba, lahodící mému uchu, středověká sem se hodící, tu třetí bych možná dal, ale takhle? Proto budu muset snížit ze 2 hvězd na 1. A právě proto musí přijít na řadu Heath Ledger, který mi v "Temným rytíři" dokázal jaký je výborný herec (takovou těžkou roli Jokera zahrál přímo mistrně a všechny ostatní herce nechal ve stínu). Myslím, že tady nezahrál špatně a tudíž vylepšuji na ty 2 hvězdy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Tvorcovia kládli dôraz na vierohodné zobrazenie kopije pri zasiahnutí jazdca. (Greenpeacak)
  • Herec, který hrál mladého Williama (Leagh Conwell) má jinou barvu očí než dospělý William (Heath Ledger). Režisér Brian Helgeland nechtěl, aby mladý herec musel nosit barevné kontaktní čočky. (Karlos80)
  • Heath Ledger (William) veľmi dobre jazdil na koni a bol aj nesmierne pohyblivý, pretože cvičil aikido. Všetky jazdecké a šermiarske scény preto robil sám, okrem jedinej, ktorá bola príliš nebezpečná. (krasomama)

Reklama

Reklama