Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh měl navíc ve dvou dějových složkách a to ve střetech japonců a činských přistěhovalců a pak naprosto odbytá dějová linie Steelheada, vývoj jeho postavy, to byla hotová scénaristická tragedie. Byla by však chyba tenhle film odepsat, protože je to velmi kvalitně natočená gangsterka v níž dominuje zejména kamera (let kamenů do okna ). Určitě v pohodě odkoukatelný. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Moc dokáže lidi změnit, z klidných a tolerantních se stávají agresivní. Ztrácejí sebekontrolu. Xin Su shi jian je o moci, o moci, kterou má vždy ten, co je v převaze, tak to bývá vždy. A v tomhle snímku je to patrné okamžitě, nenávist mezi Japonci a imigranty z Číny, z Xin Su shi jian vylézá z každého záběru. Ale nemusí to být pouze mezi národy, stačí japonské klany, které mezi sebou také dennodenně soupěří. Xin Su shi jian je silným dramatem, ve kterém se v netradiční roli představí Jackie Chan typická mlátička z Hong Kongu, nám ukáže, že mu to nejenom dobře kope (nyní si ale nechte zajít chuť), ale že umí především dobře hrát. A potěšil mě, po mnoha průměrných snímcích se vrátil do vlasti, a natočil působivý film. Drama, které ukazuje sílu, vždy těch, co jsou v přesile. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pětapadesátiletý Chan hraje asi o 20 let mladšího emigranta. Jackie Chan, který neudělá žádný kaskadérský kousek, žádný vtip a ani nezazpívá. Až na to zpívání mi to první polovinu filmu hodně chybělo. Tu první polovinu, kdy jsem se vzpamatovával ze všech těch jmen, národností a stejně vypadajících obličejů. A potom se to rozjelo. Jackie Chan jako nájemný vrah. Mafiánské vztahy jak v Kmotrovi. Dokonce mnohem složitější a některé scény mi přišly i působivější než v podobných amerických filmech. Jasný důkaz, že na Chana se bude dát dívat, i když už nebude mít jedinou nepovedenou scénu k ukázání při závěrečných titulcích. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že nejlepší film Jackieho Chana bude z jeho filmografie nejméně "chanovský"? Neočekávejte žádné komediální vsuvky, které působily místy nepatřičně v jinak dramatické NEW POLICE STORY, ani akrobatické prostocviky při bojových scénách, protože ty jsou drsné, krvavé (vypichují se oči, sekají se ruce), realistické a chaotické (ale přehledné), s nápaditým využitím toho, co prostředí dá (dlažební kostky na házení, stoly ke krytí apod.). Jediným pojítkem s jeho předchozí tvorbou je tak kromě zápletky "jeden (cizinec) proti mnoha" romantická linie (jíž není dán průchod a jediný vztah je navázán s policistou), která vzejde ze sociálního dramatu a vyústí v japsploitation: yakuza-film._____ Jackie zde podává pravděpodobně svůj životní výkon, protože mu věříte nejenom pláč, ale i to, že neumí bojovat a nedokáže se ubránit skupince ozbrojených chlapů. Nehraje už "Mr. Nice Guye", ale psychologicky prokreslenou, komplexní postavu, která je nejdříve vykreslena typicky chanovsky (sympaťák se srdcem na správném místě, které se dostal do nepříjemné situace a přitom se stihnul zamilovat), aby se s přibývající stopáží stala morálně nejednoznačnou. Neocitáme se totiž v akční komedii, nýbrž sociálním dramatu/melodramatu/japspolitationu filmu-noir se všemi znaky, které k tomu patří._____ V první třetině je řečeno, že se "nemůže vrátit a od té chvíle, co je na cestě, která nevede zpět, měl by udělat život lepším pro sebe". Jenom doufám, že se "svých" slov bude držet: pokračovat v cestě, kterou nastolil NEW POLICE STORY (i když nevím, kam dál by chtěl v pohrávání si se svou image po SHINJUKU INCIDENT zajít), protože nedělá život lepší jenom sobě, ale i svým fanouškům. 10/10 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Díky napěchování několika hodin příběhového materiálu do 120 minut má Shinjuku Incident místy až zběsilé tempo. Film díky tomu uteče jak voda, ale některé scény by zasloužily víc prostoru. Na druhou stranu jasný tah vpřed bez okounění okolo docela funguje. Co ale nefunguje vůbec jsou některé naprosto příšerné dialogy. Obsahově jsou ok, ale někteří herci své věty často prezentují s přesvědčivostí školní besídky. Všechno ostatní je naštěstí na špičkové úrovni, zejména pak Jackie Chan. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama