Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (270)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Příjemná hra na nostalgii. Těch odkazů a narážek na předešlé díly je tam mrťos a potěšilo mě, že tam zůstal ten jemnější osmdesátkový humor, který netlačí na pilu. Několikrát jsem se s chutí zasmál nahlas, hodně dělá i znalost předešlých dílů a charakteru Axela jako takového, protože člověk, který si frančízu pamatuje minimálně, by ani nepochopil, proč se směju u scény, kdy Axel na recepci hotelu BH objednává pokoj. Trošku nechápu, proč si hodně lidí stěžuje na minimum akce, přece tahle série nikdy nebyla vyloženě o akci, vždyť i ta jednička má vlastně jen přestřelku na konci. Obsazení je moc fajn a i když se tu najdou velice obehraná klišé, tady jim to dokážu odpustit. Srovnávat s ostatními díly si netroufám, protože první tři mám nakoukány fakt hodně a jsou to přesně ty typy filmů, které zrají s každým dalším shlédnutím, kdy v nich objevím zase něco nového. Uvidím až po více shlédnutích, ale rozhodně spokojenost. Eddiemu druhý dech přeju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štvrtá časť, v rukách štvrtého režiséra, aby sa do nej zapojil scenárista, ktorý stál osamotene pri prvotine z "84´tého". No a čo sme dostali? Totožná štruktúra kamery, totožné pohľady na okoloidúcich či budovy, relatívne aj hudbu, akurát že človek tak nejak počas sledovania nadobúdal pocity, starého, otrepaného porekadla: "sto krát opakovaný vtip, už nie je vtipný". Snažia sa to hrať na výbuchy, zrážanie, rozbíjanie a vizuálny efekt. Lenže Axel bol kult pre svoju charizmu doby, ktorá bohužiaľ, už u Murphyho (asi vzhľadom aj na vek), akoby už nemala také grády. Z úcty za TRI. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem si strašně užil některé staromilské montáže a kulomety Fowleyho hlášek. Strašně super byl návrat Taggarta a Rosewooda. Potěšil i Paul Reiser. Bacon měl super potenciál, dtto Joseph Gordon Levitt, bohužel se je tvůrci rozhodli trestuhodně nevyužít. A taky byl úplně nehověno, rozuměj nijaký příběh. Místy velmi prázdné a nudné. Škoda, protože to občas umělo polechtat na koulích, ale strašně krátce, že člověk potřeboval víc, ale nedostal.... 5-6/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Někdy je to nostalgický až na půdu, někdy je to nudný, někdy vtipný. Akční to zase tolik neni. Ukecaná huba Murphyho silně. Pár solidních fórů, až jsem se od srdce zasmál (vévodí tomu cool narážka na nepovedený třetí díl). Je vidět, že to dělal týpek, pro kterého to byla filmová prvotina a celou dobu byl pod bedlivým dohledem starých bardů. Takže jsem tak trochu rozpolcený. Na jednu stranu fajn, na druhou stranu rutinní jízda s neunavitelným Murphym. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Axla jsem evidoval už dlouho, ale strach z průseru jsem měl velkej. Ale nakonec to dopadlo vcelku dobře. I já práskám čtyři hvězdice, i když je to s hodně odřenejma zádama. Jenže pro mě je první dvojice filmů z roku ´84 a ´87 balzámem na duši se spoustou hlášek, humoru, akce a božskýho Murphyho. A tímhle filmem si vynahrazuju trojku, páč tu jsem ztrhal, a příliš rád ji nemám. A když naskočí ten hudební motiv, film vás má. A odpustíte tomu i spoustu reinkarnací těch starejch scének z jedničky. Nový Mizery jsem ještě neviděl, ale Foley mi trochu rozpproudil moje nadšení pro film. 80%. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (16)

  • Axel Foley nemá dcéru vo filme Policajt z Beverly Hills III (1994), ktorý by bol natočený v roku 1993. Uvádza, že jeho dcéra má 32 rokov, takže sa buď narodila v roku 1991 alebo 1992, čo je v rozpore s Policajtom v Beverly Hills III. (Bilkiz)
  • V úvodnej scéne Axel (Murphy) šoféruje modrý Chevy Nova podobný tomu, ktorý jazdil v prvom filme. (Bilkiz)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Reklama

Reklama