Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (130)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dlouhých dvaceti letech a několika pokusech dočkali konečně pokračování legendárního Policajta v Beverley Hills a dopadlo to upřímně lépe než jsem čekal, ale na údernost a kvalitu nových Bad Boys zapomeňte. Na filmu je čitelně znát, že nemá produkční zázemí kina a začínající režisér Molloy nedokáže udržet příběh v tempu a kouskuje ho v sestříhaných pasážích vtipů, odkazů, nostalgie a sem tam se objeví pětiminutová akční scéna. Upřímně celý film je vlastně tří hvězdičková záležitost a do pár dnů je hodnocení nemilosrdně v modrém. To je objektivní konstatování kvality filmu. Subjektivně tomu ty 4* klidně napálím, protože původní trilogii miluju, Murphy hláškuje a role ho evidentně baví, dočkáme se tuny odkazů u kterých se vám pravidelně vykouzlí úsměv na tváři. Já nejvíc ocenil ikonickou hudbu, hlavně z druhého dílu. Jakmile začala hrát ta melodie z dvojky, měl sem naprosto dementní spokojený úsměv. Několikrát sem vyprsknul smíchy, příběh je rutina, ale neurazí, akce i když jí je málo je slušná a u scény v helikoptéře jsem brečel smíchy. Začátek v Detroitu dává velikou naději a je veliká škoda, že pi přesunu do Hills se hodně, ale hodně mluví. Co si budeme povídat, tohle je hodně na nostalgickou strunu hrající divadlo, které ale dopadlo lépe, než kdokoliv čekal. Hlava mě i tak nebere, jak mohl dostat do rukou režii amatér, co točil reklamy pro pojebaný Apple. Je to na filmu hodně znát. Ale nějakou záhadou to prostě celé celkem funguje, hlavně díky té nostlagii. Jakoby tvůrci věděli s jak slabým scénářem musejí pracovat a tak je film doslova narvaný vším z prvních třech dílů. Mě to stačí, ale věřím, že ostatním divákům nebude a hodnocení půjde rychle dolů. Díky veliké sledovanosti je šance na pětku a já se nebráním, najmout režiséra s osobním talentem a vizí a možná se dočkáme kvality nových Mizerů. Jen ten Reinhold vypadá, že posledních 20 let prokalil v pubu. 70%. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Ještě stále frčí zmrtvýchvstání starých fláků, tak proč to po třiceti letech nezkusit i s legendárním bavičem. A nebylo by to poprvé, kdy se taková reinkarnace po dekádách kupodivu vyvedla a byla velmi příjemnou oldschool jízdou v tom nejlepším slova smyslu. Bohužel, to není tento případ. Zasmál jsem se asi třikrát. Koukat se na to dá, ne, že ne, ale je to zoufale sterilní, až blblé v té ryzí impotenci zkusit alespoň trošku nějaký scénář vymyslet a navíc, nechci dehonestovat postarší akční hrdiny, ale Murphy už není po šedesátce takový rošťácký sympaťák, ačkoliv proti Judge Reinholdovi dopadl ještě báječně, protože ten se nechal evidentně zprznit u plastického chirurga, který dělal na Rourkovi. Budiž pochválen alespoň jeho starší parťák John Ashton, který vypadá jako reálný petasedmdesátník. Omlazení v podobě Gordon-Levitta jakž takž funguje, ale taky žádná sláva. A Bacon si prostě zahrál zase jednoho záporáka. Od pokračováních známých sérií po tolika letech nikdo nečeká nominace na Oscary nebo kdo ví jak promakané scénáře, ale tohle je hodně velká znouzectnost a dokonce ani množství narážek a odkazů na předchozí díly nefunguje a působí až trapně a celkově není film nijak zvlášť ani akční ani vtipný. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štvrtá časť, v rukách štvrtého režiséra, aby sa do nej zapojil scenárista, ktorý stál osamotene pri prvotine z "84´tého". No a čo sme dostali? Totožná štruktúra kamery, totožné pohľady na okoloidúcich či budovy, relatívne aj hudbu, akurát že človek tak nejak počas sledovania nadobúdal pocity, starého, otrepaného porekadla: "sto krát opakovaný vtip, už nie je vtipný". Snažia sa to hrať na výbuchy, zrážanie, rozbíjanie a vizuálny efekt. Lenže Axel bol kult pre svoju charizmu doby, ktorá bohužiaľ, už u Murphyho (asi vzhľadom aj na vek), akoby už nemala také grády. Z úcty za TRI. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skvělý. Slušná akce, dost vtipu, Axel ve výborné formě a navíc se nám rýsoval potencionálně hodně zajímavý a pro Axela i osobní případ v Beverly Hills. Úvodní zavěšení Axelovi dcery v autě z několika patrového parkoviště slibovalo opravdu velké věci. A od té chvíle to bylo bohužel s každou další minutou horší a horší. Příběh nebyl bohužel ničím zajímavý, i když pořád lepší jak trojka. Záporák je všem zřejmý od první minuty na scéně a jediné co na něm shledávám zajímavé, je to, jak strašně nenápaditý a nezajímavý je. Po akční stránce to sice neurazí, ale ani neoslní a žádnou z nich si za pár dní nebudete pamatovat. Co mohlo být potencionálně zajímavé je Axelův vztah s dcerou. Bohužel i tahle dějová linka působila s každým dalším jejich rozhovorem o něco víc nepřirozeněji a prkeněji. Film tedy nakonec zachraňuje skvěle vypadající Eddie Murphy, nostalgie, stará parta a několik výborných variací hlavní znělky. Díky těmto věcem mohu říct, že jsem si jeho sledování, i přes veškeré nedostatky, docela užil. Nový Policajt v Beverly Hills se sice řadí k tomu lepšímu co Netflix na filmovém poli vyprodukoval, ale v žánru akčních detektivních komedií se řadí spíše k lehkému podprůměru, ze kterého ho částečně vyzvedává výborný Eddie Murphy a skvělý hudební doprovod. 3* 60% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Věřím, pro srdcaře Policajta z Beverly Hills to má úplně jiné, nostalgické kouzlo. Mě bavil Joseph Gordon-Levitt jako Bobby, pro toho musí přece plesat srdce každé ženy. A pak když se naše stará dobrá policejní dvojka Billy a Taggart konečně ke konci sešla, protože to byly skvělý hlášky. -> ,,Ježiši Billy, vypadáš dost na hovno." - ,,Celý dva dny mě mučili. A tvoje výmluva?" -> ,,Víš ty co? Seru na ty kretény. Na tři je všechny pokosíme!" - ,,Vidím v tom dva problémy. Za prvý seš děsnej magor. A za druhý se nepostavím." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • Natáčalo sa od 29. augusta do 25. októbra 2022 v Detroite a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama