Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (266)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz Beverly Hills cop 3 bol financny prepadak, jednotku tocil Brest, dvojku Tony Scott a trojku John Landis. Vidno na prvy pohald ze uz  su to 60 -nici, Murphy ma 63, a Judge Reinhold dokonca 67. Kevin Slanina uz tiez 65 ..... Murphymu dosiel humor a tvorcovia zabudli ze humor je vec vazna. Roku 2024 uz ani ta nostalgia nefunguje   20 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Axel je späť a je to TV film. Ďakujme evolúcii a Covidu. Bolo milé sledovať hrdinov, ktorý pred 40timi rokmi zmenili históriu akčného filmu, bolo fajn počuť hudobné motívy, ktoré sa predávali v miliónoch, bolo osožné sledovať, že tu máme opäť po čase snímok, ktorý nemáva dúhovou vlajkou. Ale aj napriek tomu, je to pomerne slabo spracovaný výlet pána Detektíva Foleyho do Beverly Hills. Nie som prekvapený, čakal som to. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velké comebacky vytváří velká očekávání. A já, coby veliký fanoušek Eddie Murphyho 80. a 90. let, jsem nemohl očekávat víc. Jenže co mám teď dělat? Dát tři hvězdy s jednoduchým pocitem, že mi to nostalgii vrátilo, což vlastně, pravda, účel splnilo. No a nebo tomu vrazit čtyři s pocitem, že Eddie Murphy tu i po třiceti letech dokázal něco, co se akčním komediím nepovedlo posledních deset-patnáct let? Zvládnul totiž bavit, hláškovat, radovat se ze své ikonické role Axela Foleye a z dobře odvedené akční zábavy, které je sice po hříchu málo a scénáristicky je to taky poměrně plonkové, ale zase to tu na Vás dýchne perfektní osmdesátkovou atmosféru. No, já nevím, jak Vy, ale víc jsem od debutujícího režiséra asi ani čekat nemohl. Stejně to všechno pro sebe urval Eddie a jeho parťáci z dílů minulých. A urvali to s noblesou, za což jim z celého srdce děkuji. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štvrtá časť, v rukách štvrtého režiséra, aby sa do nej zapojil scenárista, ktorý stál osamotene pri prvotine z "84´tého". No a čo sme dostali? Totožná štruktúra kamery, totožné pohľady na okoloidúcich či budovy, relatívne aj hudbu, akurát že človek tak nejak počas sledovania nadobúdal pocity, starého, otrepaného porekadla: "sto krát opakovaný vtip, už nie je vtipný". Snažia sa to hrať na výbuchy, zrážanie, rozbíjanie a vizuálny efekt. Lenže Axel bol kult pre svoju charizmu doby, ktorá bohužiaľ, už u Murphyho (asi vzhľadom aj na vek), akoby už nemala také grády. Z úcty za TRI. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to debutující Mark Malloy nedá. Ale pád s takovou ránou jsem nečekal. Je fajn, že se film snaží nabídnout fanservis (soundtrack z prvních dvou dílů, rekvizity jako auto a bunda, původní postavy), ale to nevyváží ten zbytek. Jediné, co čtyřka jakžtakž má, je to, že Murphy se snaží přijít s vyřídilkou, jaká ho v roli proslavila. Ale v kombinaci s formulí "staré triky v nové době nefungují" to nedává smysl, protože kde tím pádem byl Axel posledních 30 let? To během té doby nic z toho nepoužíval, nebo jsme se zrovna trefili do dne, kdy se kouzlo vyčerpalo? A to je jen jeden z mnoha problémů. Akce je unylá, nové postavy do jedné zbytečné a nezajímavé, na staré je díky jejich pokročilému věku spíše smutný pohled, záporák byl jasný už z traileru, linie s dcerou je přesně tak otravná a podle šablony, jak by člověk čekal a komediálně je to šíleně řídké a bez větších nápadů (s nepochopitelným odkazem na Rivaly Adama Sandlera). Těšil jsem se, ale výsledek nešlape skoro v žádném ohledu. Nevěřil bych, že to řeknu, ale zlatá trojka. Tam sice Murphy pod vlivem vyhoření působí oproti ostatním dílům utlumeně, ale zbytek má aspoň snaživou komediální energii. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (16)

  • Na stene Jeffreyho kancelárie je fotografia Gilberta R. Hilla, ktorý hral inšpektora Todda v predošlých dieloch. Hill zomrel v roku 2016. (Bilkiz)
  • Film bol vo vývojovom pekle v Paramounte od konca 90-tych rokov s rôznymi režisérmi a producentmi, vrátane Bretta Ratnera, ktorý sa k jeho natočeniu najviac priblížil po spolupráci s Eddiem Murphym na Majstrovský plán (2011). Až keď sa projektu chopil producent Jerry Bruckheimer, film dostal zelenú spolu so schválením scenára Murphym, ktorý nebol spokojný so žiadnym zo scenárov ponúkaných v minulosti. (Bilkiz)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Reklama

Reklama