Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (294)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štvrtá časť, v rukách štvrtého režiséra, aby sa do nej zapojil scenárista, ktorý stál osamotene pri prvotine z "84´tého". No a čo sme dostali? Totožná štruktúra kamery, totožné pohľady na okoloidúcich či budovy, relatívne aj hudbu, akurát že človek tak nejak počas sledovania nadobúdal pocity, starého, otrepaného porekadla: "sto krát opakovaný vtip, už nie je vtipný". Snažia sa to hrať na výbuchy, zrážanie, rozbíjanie a vizuálny efekt. Lenže Axel bol kult pre svoju charizmu doby, ktorá bohužiaľ, už u Murphyho (asi vzhľadom aj na vek), akoby už nemala také grády. Z úcty za TRI. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaxem se již několikrát přesvědčil, modernizace klasikám spíše škodí. Jednak proto, že chytají převýchovné bolševické nešvary a bývají demagogicky tak o tisíc procent přebuzněné, přenegrované, přemuženované a přepohlavněné oproti reálné sociologické skladbě, a druhak protože po několika dekádách z hrobů vytažení herci už dávno nejsou tím, čím bývali, na pohled smrdí, jejich dynamika dávno zkornatěla a na plátně se tak poté courají vesměs jen děsivé oživlé mrtvoly. Tady si naštěstí konzervativní produkční velikán Džery zjevně nenechal progresivně hrábnout do análu, v dostatečném rádiu kolem sebe natáhl duhovou pásku proti deviantům, praštil v Los Gatos do růžového stolu, až z něj popadali všichni ebenoví Transkenové a otylé šímejl Barbíny, načež soudruhům z Bolševize přesně vysvětlil, do jakých odřených, zarudlých konečníků si mohou své „modernizace“ strčit, pokud mu chtějí sahat na práva toxických bílých heteroseksuálů. A tak Ústřední výbor Netflusu jen pokrčil černými teplými rameny, rozpačitě se podrbal na kloakách, upravil si rozhozené pyjonýrské šátky a s kolchoznickým brbláním uznal, že potenciální sledovanost je holt potenciální sledovanost, a to už přeci stojí za nějaké to bezpáteřní popírání vlastních falešně altruistických patodoktrín. Tudíž tu máme nezávadnou, naprosto poctivou až nostalgickou reminiscenci na osmdesátkovou klasiku s asi nejlepším komediálním negrem všech dob, u které jsou na závadu snad jen ti čerstvě vykopaní exhumáti. Pro Rajnholda s Eštnem byla dozajista za kamerou nachytána v plné pohotovosti geriatrická ambulance, možná i koroner nebo chlap se supem, no a samotný Edouš sice pořád vypadá na třicet, jen v obličeji evidentně přibral kapku botoxu, čímž se mu ale mimické svaly proměnily v prdel, kde jeho kdysi slavný úsměv zcela zmizel mezi ochrnutými půlkami. Každopádně já osobně jsem nostalgicky spokojen. Tak na vcelku šťavnatou trojku, kterou nicméně záměrně přebuším, abych zase trochu vyvážil všechny ty zdejší náctileté i obstarožní geje, nesmírně vážně se beroucí rozumbradáče a tolik vzdělané vyznavače umělecky i filmově strašně hodnotných mentorujících svištivých bukanýrů a rakovinotvorných Dyznyho omalovaných pamrdů. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľa vecí tam funguje - vzťah otca a dcéry. Ich vzájomná chémia a snaha nájsť si jeden k druhému cestu je asi najväčším ťahúňom filmu. Potom tu máme tradičný fun servis a zápletku, ktorú sme museli vidieť asi milión krát. Ale nevadí to. Axel Foley je dostatočne zábavná postava aby dokázal dvojhodinový film utiahnuť. A hoci to pôsobí starosvetsky nepôsobí to kostrbato. Neviem veľmi čo to povie mladšej generácií, ale v tomto konkrétnom prípade sa nejedná o žiadnu filmovú katastrofu. Tradičná schéma bez novosti, ale zase s poctivou atmosférou konca minulého storočia. Najväčšia hrôza ale bola kráska Nasim Pedrad v plastikovej vizáži. Všetci pekní herci začínajú pomaličky vyzerať ako jašteroľudia. Ak bude ďalší diel, rád si ho pozriem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pokud jste čekali, že za těch 30 let, co uplynulo od posledního dílu, tvůrci vymysleli něco nového, budete zklamáni. Jede se důsledně podle šablony a přihodilo se jen sbližování s odcizenou dcerou, které absolutně nikoho nezajímá. Nezajímavý je i případ a záporák, ale tak tomu bylo vlastně vždycky, stačil jen dobrý záporácký xicht. Akce je nevýrazná (kam šlo těch 150 mega, které to stálo, netuším) a není to ani žádná velká řachanda. Přiznám tomu jen, že Murphy vypadá na svůj věk zatraceně dobře, že se podařilo sehnat starou partu a doplnit ji Gordon-Levittem a Baconem a že opět zazní klasické hudební téma a to v x variacích. I tak je ale čtyřka zbytečnou záležitostí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme po Mizerech a Krotitelích důchů dalšího osmdesátkového zombíka. Co se mě týče, tak návratům starých akčňochlápků ke svým ikonickým rolím zrovna nefandím...když vidím pěstní souboje, nebo sprinty šedesátníků, tak to ve mě vzbuzuje spíš soucit. V nejlepším se má přestat, resp. když už někoho tahat z důchodu, tak v důstojné roli odpovídající jeho věku. Tím ale nemyslím strčit ho do generické nedynamické ucintanosti, která stojí jen na pouze na jeho zašlé slávě. Není to průšvih, ale nemít to punc návratu po tolika letech a nedědu Edu, tak je to zcela neoriginální detektivka, jakých jsem viděl desítky. Familydrámo mezi Axelem a dcerou nenabízí nic spešl, takže po obsahové stránce je to sotva průměr. Herci všichni OK, byť tedy "chemie" mezi Levittem a Taylour Paige...ten její polibek...myslím, že stejně "žhavě" by to vypadalo, kdyby měla políbit podpaždí Gérarda Depardieu. Nicméně přežít se to všechno dalo. Co jsem ovšem překousnout nemohl, byl český dabing. Po pěti minutách jsem dal přednost titulím. Dejdarův hlas je zbártovaný tak, že je pro tyto role nepoužitelný. A v případě Murphyho jde o nepochopitelnou volbu i proto, že se jejich hlasy vůbec nepodobají. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (19)

  • Natáčalo sa od 29. augusta do 25. októbra 2022 v Detroite a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno