Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nuda, a ke všemu ještě zcela zbytečně protahovaná, film bez jakékoliv invence, s nulovým napětím a atmosférou, nezajímavými scénami, a spíše pak nesympatickými postavami, kde se divák horko těžko dokáže s nějakou po celý film stotožnit, nenašel jsem zde v podstatě jediný slušný a zapamatování hodný moment, scénu která by upoutala mojí pozornost (posledních cca půl hodinku nepočítám), to co fungovalo v Peckinpahovi verzi (pomalu ale efektivně budovaná atmosféra a napětí, vzrušení, neustálý strach, silné emoce a sugesce, špinavost a syrovost) to tady bohužel chybělo (z původní verze si film vystačil snad jen se starou muzikou a starými auty-hudba tady nebyla špatná a samozřejmě jak je v nových verzích převážně zvykem, bylo tu i více brutálnějšího násilí a krve, nutno přiznat, že občas docela vynalézavého). Ve všech směrech a ohledech jde tedy o velmi rutinní záležitost, o úplně zbytečný remake a zcela zbytečné plýtvání prostředky, o to více si ale myslím, že stoupne zájem o původní takřka 40 let starou nepřekonanou verzi, ať už ze zvědavosti nebo v porovnání, kde vynikne zcela jasně originalita a tvůrčí genialita původního filmu. Zklamání, do kina bych na to asi nešel. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přesně taková, jak jsem od nevýrazného traileru čekal. Cover verze kultovních Strašáků je sice pěkně natočená, vymazlená a obrazově čisťounká jak dětská prdel, ale právě tím paradoxně nejvíc ztrácí. Originál vynikal nezaměnitelnou atmosférou mlžného anglického venkova, což buranský venkov uprostřed Spojených států nemůže nahradit. A především disponoval výtečným Hoffmannem, jehož přerod z malého, obrýleného slabocha byl rozhodně průraznější, než ten Marsdenův. Ten sice nehraje úplně špatně, ale oproti Skarsgardovi znatelně ztrácí. Jinak poslední dvacetiminutovka je do puntíku totožná, co se týče likvidací vetřelců. Rozhodně jsem se nenudil, ale povedenějšímu remaku Věci jsem dal hvězdy tři, takže tady musim jít níže. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak nepoznáte pôvodnú verziu z roku 1971, tak slušný thriller. Rejža obratne operuje s postavami (hoci obsadenie v niektorých prípadoch nie je najšťastnejšie), snímaním oku lahodiacej krajiny i budovaním napätia. Aj posun námetu do súčasnosti zvláda dobre. Pre mladé "twilightovské" publikum môže byť snímka slušným zážitkom (na rozdiel od Van Santovho Psycha, ktorého existencia je omylom prírody). Znalec a obdivovateľ originálu si ale bude každou minútou klásť otázku, prečo by mal remake pozerať, keď ide v rovnakých dejových šlapajách, ale bez Dustina Hoffmana a Packinpahových vychytávok. A to Sony Vaio na stole hlavného hrdinu bude prehĺtať s rozpakmi. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Před každým Skarsgårdovým pohledem jsem se krčil jako malé děcko zahnané do kouta - takového drsňáka jsme tu letos ještě neměli, a vzhledem k tomu, že konec roku je na spadnutí, už ani nikdo lepší asi nepřijde... Super herci, 100%ní thriller a šikana ála Funny Games USA od začátku až do konce! P.S. První místo v TOP 10 nejefektivnějších využití sklapovací pasti na medvědy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zbytečný a obyčejný film a to jsem ani neviděl originál. 95 minut se buduje atmosféra podle typického klišé konfrontace vidláků a měšťáků, která se sice stupňuje, ale tak hrozně zoufalým a nudným způsobem, že bych si bez rychlo posuvu vystřelil mozek. Takže když si pustíte prvním 15 minut a posledních 20, úplně vám to stačí aniž byste o cokoliv přišli, (tak moc jsem neposouval jen rada pro budoucího diváka). Kdyby se Lurie aspoň pokusil o nějakou zajímavou inovaci, ale on úplně nepochopitelně změní charaktery obou manželů a místo jejich spojení a následné popravě násilníků se ženská sesype jak domeček z karet a z uťápnutýho dementa se stane psychotik, co všechny brutálně vykosí. Místo toho aby u tohodle remaku režisér diváka pobavil soudržností manželů , hraje si s psychologií postav a vůbec mu to nejde, po finální řežbě hned titulky a žádný finiš naříkající osud manželské dvojice. Zklamání 40%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama