Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

juta 

všechny recenze uživatele

Bylo by vůbec možné v dnešní době něco takového ještě udělat? Před čtyřiceti lety možná, ale pochybuju, že dnes by se konflikty řešily takto. Jde o průměrný film, kde jsem nefandil ani jedné straně, i když jsem chtěl. Necítil jsem v závěru ani určité vzrušení z oplácení křivd, což samozřejmě chtěli a měli v plánu tvůrci, ale u mě se bohužel nic takového výrazně neprojevilo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Partička pripitých južanských vidlákov ešte nerobí atmosféru, na to treba trochu viac. Navyše Skarsgard pôsobí viac ako absolvent Harvardu, než Marsden. Síce úlohy hajzlov mu idú, ale do tejto úlohy sa nehodil, vyzerá až príliš uhladene. Zvyšok partičky je zase dosť nevýrazný a nezaujímavý. A tak najlepšie z toho vychádza James Woods, ktorému takéto úlohy sedia. Marsden sa snaží a je celkom v pohode, no v porovnaní s Hoffmanom je to predsa len rozdiel. Zato Bosworth je slabá herečka a navyše aj nie veľmi príťažlivá, radšej tu mohli dať nejakú, na ktorú sa aspoň dobre pozerá. Pôvodný film som videl už dosť dávno, takže si ho už tak nepamätám, ale rozhodne tá atmosféra bola oveľa lepšia a dusnejšia. Tu z tej partičky nešiel žiadny strach, akurát sa chovali ako debili. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, ale ta první hodina byla opravdu slabá. Druhá začala mít trošku smysl, i když teprve poslední dvacetiminutovka měla úroveň. Zaslouží si tedy "Strašáci" aspoň 3*? Byl jsem rozhodnutý díky skvělému závěru dát 3*, ale proč vlastně? Když se nad tím zamyslím, tak nemohu kvůli kvalitním dvaceti minutám dát přeci 3* ne? Pokud by měl film 70-80 minut, začal bych uvažovat, ale bohužel má 105 a díky tomu čekám ten kolotoč daleko dříve. Herecké výkony jsou příjemné, dokonce i hlavní herec byl přesvědčivý a na konci jsem mu věřil. Lidi nezlobte se na mě, ale já nebudu čekat 85 minut na něco a teprve potom se vše rozjede. Takže pokud se chcete bavit, tak přetočit k závěru a horor si zaručeně užijete, zbytek je výplach o ničem .. 4/10 = 47% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Výborné knižné spracovanie režiérom R. Lurieom, ktoré sa blyslo výborným strihom (prelínanie poľovačky a pánskej návštevy atď.) a kvalitnými zábermi, ktoré celý čas držali moju pozornosť ako pevné reťaze z ocele, ktoré nič neroztrhne. Celý film sprevádzala dobrá hudba sedemdesiatych rokoch a filmu dodola ten správny šmrnc. Napriek tomu, že príbeh už na začiatku naznačí, že adaptácia pána " hollyvooda" do malomestskej dediny medzi miestnych nebude ľahká ich spor medzi nimi sa vyhrotí až do ozajstnej drámy. James Marsden podal pre mňa ozaj prekvapivý výkon, ktorým zapadol do tejto časovanej explózie a tým tiež pridal na kvalite filmu. Našli sa aj klasické hororové momenty (nastreľovačkou priklincovať ľudom ruky či zabíjať pascou na medveďou), ktoré tomuto thrilleru len polichotili. Zaslúžených 80 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sugestivní filmařina. Režie chytře klame tělem. To co se z počátku tváří jako další přiblblá teen killing road movie se nakonec zvrtává v drsnou survival řezničinu, kde do sebe vše zapadá jak má, charaktery hrají jako o život a děj má grády nevídané. Neviděl jsem remake, ale ani mi to zase tak nevadí. Tenhle snímek funguje výborně sám o sobě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Producentovi Rodu Lurieumu se dostalo požehnání Dustina Hoffmana, původního představitele hlavní role. (Conspi)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama