Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Dům postavený na místě márnice, tak to rozhodně není nejvhodnější místo pro život. Podivnými sny všechno začíná. Na řadu příjdou nepříjemné vize, které zaplaví vaši mysl přes den. Minulost pomaloučku zasekne drápky a vyplouvá na povrch. Nejdříve jsou to jen malé nic neříkající záblesky. Pak vás pohltí a vtáhne do sebe a vy začnete mít problémy sami se sebou a ostatními. Ke všemu se začnou v domě dít zvláštní věci a ozývat se podivné zvuky. Vy se nakonec budute muset postavit zlu čelem, protože stejně nebudete mít jinou možnost. Jak to dopadlo? Mattovi rakovina zcela zmizela. Dům byl opraven, přestavěn a prodán. Noví majitelé už si na žádné podobné události nestěžovali. Jeden z filmů, na který se nebudu koukat v noci o samotě, protože jsem se nechala vtáhnout do děje a odpoutala se od přítomnosti. Vyděsil mě můj pes, který šel prozkoumat proč svítí obrazovka počítače. Skočil na mě oběma packama a já jsem měla co dělat, abych úlekem s jekotem nepadla k zemi. Takže z toho něco měli i naši sousedi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události...cha, cha...jistě, blesky jim křižovaly barákem, dveře se samy otevíraly a zavíraly a dům se otřásal v základech. No, tomu snad uvěří jen naiva. Další duchařská tuctovka, která nevyděsí. Oceňuji, že film není přeplněn prvoplánovými lekačkami a že je zde nápad s krematoriem a nekromancií. Jenže co s horrorem, když naní strašidelný, ba co dím, spíše úsměvný. Zlaté hammerovské strašení... ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Moc dobře udělaný horor. Od scénáře, přes hudbu a atmosféru, výkony herců až po skvělé triky. Samozřejmě, své mušky to má, ale ty hravě překryjou klady tohoto filmu. Některé scény jsou opravdu vcelku dosti nepříjemné a skvěle udělané. To, že film staví na reálném základu sice již dnes nikoho neohromí, ale v tomto provedení to filmu dává ten správný hororový nádech. Byl jsem překvapen a jen doporučuji. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Autoři používají spoustu ohraných prvků a oblbováků a navíc chtějí diváka překvapit něčím originálním. Tomuto hororu se to docela povedlo. Pointa filmu je dobrá, i když možná příliš hnaná k dokonalosti a pak už to nepůsobí tak jak by mělo. Co teda ale rozhodně nedokážu skousnout je chování postav. Když jsem v nějakém uzavřeném prostoru, tak je jasný, že si to s duchy rozdám, ale tahle rodinka mohla kdykoliv vzít roha. Já nevím jak vy, ale kdybych se já dozvěděl, že můj dům byla márnice, zabíjeli se tady lidi a navíc se pak začaly dít divné věci, tak bych prchnul co nejdál by se dalo. Ale tady tito rozchodí úplně všechno a i po x-tém vyděšení paranormálními jevy se z toho dostanou a jede se dál... 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další kousek, kterému se docela dlouhou dobu dařilo unikat mé pozornosti. Teprve v poslední době jsem se více zaměřil na horory s převážně duchařskou/nadpřirozenou tématikou a tak přišla konečně řada i na tento film. Do jaké míry se film inspiroval „skutečnými událostmi“ jsem si moc nezjišťoval, ale stačilo si přečíst několik zajímavostí na internetu o případu rodiny Snedekerových a bylo mi to hned jasné. Jde jen o další tuctový film, který se snaží obohatit na údajném neštěstí jiných a jak jinak nesmí chybět ani další „rádoby strašidelný dům“. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem tu narazil na několik opravdu povedených momentů/scén, kvůli kterým určitě stojí za to tento film vidět. Musíte však přistoupit na fakt, že si budete neustále v duchu opakovat, že podobný děj jste už viděli někde jinde…Pokud vám to však nevadí, určitě se u toho alespoň trochu pobavíte. Protože Peter Cornwell přece jenom dokázal vytvořit docela zajímavou atmosféru, která se táhne napříč celým dějem a několikrát se nebál vůbec přitlačit na pilu. Což slabší povahy asi budou těžko rozdýchávat. Většina lekacích scén je sice snadno předvídatelná, ale najde se zde i několik velice vydařených momentů, ve kterých nechybělo ono pověstné napětí. Zvláště pak flashbacky z minulosti stály za to. Záběry z pitevny jsou k nezaplacení. Co se hereckých výkonů týká, tak ty byli dost průměrné, ale ostatně to byl celý film, takže i po této stránce bude zřejmě převládat spokojenost.50% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Báseň, ktorú Matt (Kyle Gallner) recituje pri spomienke na "knihu z detstva s podivnými obrázkami", sa skladá v skutočnosti z dvoch častí. Prvou je úryvok básne W. H. Mearnsa publikovanej v roku 1922 pod názvom "Antigonish". Druhou je stará ľudová anglická riekanka, známa pod názvom "Two dead boys poem". (ČSFD)
  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)

Reklama

Reklama