Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (801)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti dalsim dilum neni jednicka zas takova komedie a je to proste prvni dil, takze chvily trva, nez se hlavni dvojka da dohromady. Navic Gibson tady nez nejakyho frajera spis pripomina opravdu magora. Nicmene proste dvojka Glover - Gibson je jedna z nejlepsich v dejinach filmu a bez nich by byl film polovicni. Jinak pribeh neni nic buhvijak slozityho, navic chybi nejaky vyraznejsi zaporaci, ale vse proste slape na vybornou, ze vseho nejvic je to krimi thriller, o akci neni nouze a par scen je fakt nezapomenutelnejch. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nehorázná pytlovina s řídkým scénářem a tunami podivných replik, která ale v hereckém balení Glover-Gibson vyznívá až neuvěřitelně zábavně, lehce, přirozeně a originálně. Ačkoli jde o amalgám chlapáckých keců, akčních klišé a bezduchého humoru, souhra titulní dvojice povznáší Donnerův film o dvě třídy výš. Osobně mám nejradši scény z Murtaughovy domácnosti, které připomínají rodinný sitcom a báječně kontrastují s druhou tváří filmu – drsnou akční "detektivkou". Těžko si lze představit lepší akční relax než právě Smrtonosnou zbraň: je nenáročná, bezduše vtipná a rozkošně klišovitá. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Sympatické spojení akčního thrilleru a komedie. A přitom nic není nechtěné a nesklouzne k sebeparodii. Akční scény jsou více efektní, naturalistické, dynamické a opravdové oproti jiným akčním filmům osmdesátých let. A zárukou zábavy jsou rozdílnosti povah ústřední dvojice, výbušného Martina Riggse se sebevražednými sklony a kliďase Rogera Murtaugha, který je usedlý táta od rodiny. Herecké výkony Mela Gibsona a Dannyho Glovera jsou bez chyby stejně tak jako úvodní píseň Erica Claptona a režie Richarda Donnera. A právě "Smrtonosná zbraň" je film, který se neokouká a při každém shlédnutí napne i pobaví diváky. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

To byly doby, kdy byl ještě Mel Gibson synonimem pro Smrtonosnou zbraň, (sebe)vzažedný stroj bez emocí (nebo naopak hodně přecitlivělý), strčený pod křídla Dannyho Glovera, který má pár týdnů do důchodu, takže je jistě velmi nadšený svým novým kolegou. Lethal Weapon je sice mnohými přiřazována ke komedii, ale myslím, že první díl má od komedie daleko. V některých scénách přímo naskakuje husí kůže. Jedna věc ovšem první zbrani chybí - Leo Getz. Ale kvůli tomu přece nebudu snižovat hodnocení tak skvělému filmu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Smrtonosná zbraň", ktorý v roku 1987 natočil skúsený režisér Richard Donner je všeobecne považovaný za klasiku v oblasti amerického akčného filmu. Dvojica los angeleských detektívov je na stope nebezpečného drogového gangu. Roger Martaugh a Martin Riggs. Distingovaný starnúci borec a divoký nevypočítateľný živel. Každý z nich je iní, ale navzájom sa výborne dopĺňajú. Zo začiatku si síce moc nerozumeli, no časom sa z nich stali skvele zohratí parťáci. **** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (74)

  • Prvý veľký hollywoodský film, v ktorom sa premiérovo objavuje moderný mobilný telefón. Ide o Portable Radio Shack Model 17-1003. (Raccoon.city)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama