Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady už to trochu haprovalo. CITÁT - Mám osm dní do důchodu a neudělám žádnou blbost............ Scénář: Shane Black, Jeffrey Boam a Robert Mark Kamen. CITÁT - Stop! Stop! Co je to sakra za pitomce?! Může ho někdo odnést ze scény, prosím?.......... Kamera: Jan de Bont. CITÁT - No nazdar. Tady je víc plastiky, než má Cher. Režie - Richard Donnel. Hudba - Michael Kamen a Eric Clapton. Kamera - Jan de Bont. Úvodní scénka "který drát přestřihnout" je jasné klišé, ale v rukách těchto dvou odborníků je to prostě zábava. CITÁT - Ale před chvilkou jsi říkal modrý!!....... Však už víme, že jeden je Zkáza a druhý Chaos. Ne on je Zkáza, já jsem Chaos. Povídá Riggs (Mel Gibson). Roger (Danny Glover) má šest dní do důchodu a chce už mít klid. Jenže jsou nalezeny průbojné náboje tak zvané zabijáci policajtů. To však není vše, tento případ bude složitý. CITÁT - Dostanu bouchačku?.......... Hlavní aktéři maj sice spoustu vtipných dialogů, ale obsahově je to smutný příběh. CITÁT - Pozor Riggsi, je z vnitřního......... Scéna se psem okolo 55 minuty je úžasná. To je pánská záležitost. CITÁT - Lehni! Jeď! Šlápni na to!........... Na dvojku to nemá, ale úspěšně to šlape na paty jedničce. Chybí tomu ta originalita a je to trochu přeakčněné. A jak jsem již napsal dialogy jsou super. DIAOL: RIGGS na Rogera - Budeš řídit! ROGER na Riggse - Ne. Já budu řídit! RIGGS na Rogera - Ne, ty řídíš, já nemůžu! ROGER - Tak dobře, řídím............ CITÁT - Na tři? Ne na dvě? Tři! Policie vzdejte se!!!!!........ Závěrečná scéna je hodně demoliční a výbušná. Je to prostě super akce o kterou se ještě postará Lorna (Rene Russo) a Leo (Joe Pesci) CITÁT - Romantický večer u ohně........ Příběh vlastně končí tam, kde začal, ale pozor, nevypínejte své videopřehravače, film ještě nekončí. CITÁT - Kouření mi pomáhá zbavit se závislosti na psích sušenkách............ ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování vynikající jedničky a ještě lepší dvojky. Ale opravdu slabší jen o málo (asi tak o půl hvězdičky). Že se ve filmu objevila Rene Russo je podle mě jen dobře, protože přinesla do filmu spoustu nových prvků (hlavně její intimní seznamování s Riggsem stojí za to :-)). Pořád klape všechno tak jak má Roger s Martinem jsou pořád stejně dobří, nechybí spostu akčních scén, humorných chvil (Roger s tlustou policistkou v antonu, stíhajícím zločince) a také vážných (Roger v sebeobraně zastřelí kamaráda svého syna). Nastávající čtyřka je přibližně na té samé úrovni. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Trojka “zbraně” je možna zbytečně velkolepá. Explodující mrakodrap, honička v metru tohle všechno zde klidně nemuselo být, protože to ubírá na věrohodnosti příběhu. Jasně už předešlé díly byly taky sci-fi, ale udržovaly si nějaký alespoň domnělý kontakt s realitou, což tuto sérii činilo vyjímečnou. Třetí díl zkrátka doplácí na zbytečně přemrštěný rozpočet. Jinak je film velice slušným mixem akce a humoru, I když díky nedotaženému scénáři a chybami v logice příběhu to vše nedrží tak dobře pospolu, jako v minulých dílech. Přesto, velice slušná kriminálka. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

,,Co řekne Leo Getz, není žádnej kec." No to určitě ne. Zřejmě nejvtipnější díl série, který se dá už právoplatně nazvat komedií, a to sakra dobrou! Už první scéna naznačuje, v jakém duchu se ponese celý film - tedy ve vtipném a výbušném. Riggs a Murtaugh se vrací, aby zničili, co se dá, postříleli, koho můžou a vypouštěli skvělé hlášky. Navíc se mi hodně líbila píseň ze začátku filmu (ne že by Jingle Bells z jedničky byly špatné, to ani omylem, vtipnou originalitu je nutno vždy ocenit). Skvělý film, ke kterému se rád vracím. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Rozestavěné domy byly ve skutečnosti součástí projektu na výstavbu domů, na který však nezbyly peníze. Štáb dostal povolení k filmování pod podmínkou, že nakonec vše srovná se zemí. (HellFire)
  • Poté, co Travis (Stuart Wilson) zastřelí ve výslechové místnosti zadrženého, za jeho hlavou je vidět spousta krve. Když však hned poté do místnosti dorazí Martin (Mel Gibson), na zdi už žádná krev není. (CjKukis)
  • Policista, který říká na adresu Murtaugha (Danny Glover) a Riggse (Mel Gibson) po zničení radnice v Orlandu "Bravo!“ byl starosta Orlanda Bill Frederick. (HellFire)

Reklama

Reklama