Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (470)

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto sú základy, na ktorých sa dá stavať." Ako školákovi sa mi kedysi trojka páčila viac, ako predchádzajúce dve časti. Oslovil ma humor a množstvo (nekrvavej) akcie (úvodná explózia). Dnes je to naopak: čím som starší, tým viac vidím, aká je trojka nesympatická a miestami až trápna (krotenie psa je nepochybne jedna z najstrašnejších filmových scén v kariére Mela Gibsona). Glover s Gibsonom to poňali ako rodinnú komédiu a Donnerovi so Silverom to tak vyhovovalo, lebo vedeli, že vďaka tomu zarobia viac. A mali pravdu, trojka pri rozpočte 35 miliónov ich na celom svete zarobila 175. Kým v dvojke boli rodinno-komediálne pasáže ešte vcelku znesiteľné a striedané brutálnymi a nekompromisnými nápadmi, v trojke je to už naozaj temer až rodinná akčná komédia. Ak vám to nevadí, prirátajte si minimálne jednu hviezdu naviac. Mne to vadilo. Strašne. Neuveriteľné je, že štvorka bola ešte rodinnejšia, v podstate až sitkom s akčnými vsuvkami. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 3 je snad nejhravějším a celkově mým druhým nejoblíbenějším dílem série. Humor je zde všude a přitom absurdity nepůsobí stupidně. Riggs a Murtaugh jsou definitivně nejlepší policejní dvojka filmového plátna. Nejen, že jsou skvěle sehraní, neváhají pro "hloupost" druhého nasadit krk, ale nebojí se ani ztropit si z druhého pořádný žert. Zkrátka jiskří to, má to grády a parádní atmosféru raných 90. let. 9/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

,,Co řekne Leo Getz, není žádnej kec." No to určitě ne. Zřejmě nejvtipnější díl série, který se dá už právoplatně nazvat komedií, a to sakra dobrou! Už první scéna naznačuje, v jakém duchu se ponese celý film - tedy ve vtipném a výbušném. Riggs a Murtaugh se vrací, aby zničili, co se dá, postříleli, koho můžou a vypouštěli skvělé hlášky. Navíc se mi hodně líbila píseň ze začátku filmu (ne že by Jingle Bells z jedničky byly špatné, to ani omylem, vtipnou originalitu je nutno vždy ocenit). Skvělý film, ke kterému se rád vracím. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale Trojka je nejhorší díl celé série. Nejen jako hodnotný pokračování, ale i jako akční komedie to je katastrofa. Po velmi povedeném začátku je po zbytek filmu nezajímavá zápletka. Za detektivama Riggsem ( Mel Gibson ) a Murtaughem ( Danny Glover ) celý film cupitá Leo ( Joe Pesci ). Postava je otravná a zbytečná. Na druhou stranu přibrali do týmu seržantku Lornu Coleovou ( Rene Russo ), která to kompensuje krásou, trefnými poznámkami a bojovým uměním. Pokračování opět ztratilo humor. Je to škoda, ale po uvodní scéně to byla nuda. Až na zajímavou scénu na hokejovém ledě. ( 40 procent ) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)
  • Jedná se o jediný díl série, v němž záporáci nevtrhnou do Murtaughova (Danny Glover) domu a neohrožují jeho rodinu. (Bauer)

Reklama

Reklama