Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prostredie vystrihnuté zo série Kukuřičné děti, jedna scéna ako odkaz na Texaský masakr motorovou pilou a celková pointa inšpirovaná kultovým dielom Osvícení. Pridajte si k tomu skromný rozpočet a máte predstavu o čo tu ide. Nechápem hodnotenia kde sú viac ako 3*. Asi chceli vyzerať ako milovníci nezávislých filmov, či ako objavitelia skrytých pokladov. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Upozornění: Matky s dětma ať se rozmyslí zda sledovat či nikoliv !!! Co se může stát, když máte tak trochu deprese, jste labilní a doma není úplně vše ok ? Například to, že se rozhodnete zavraždit všechny své děti. Film začíná pomalým tempem. Nic extra se neděje ale pak to začne. Souboj na život a na smrt mezi matkou a jejími několika dětmi. Scény jsou kruté a nekompromisní. Umírají tady děti opravdu nízké věkové kategorie a Vám jen padá čelist. Samotný závěr filmu je zcelá šokující. Smutné na tom je, že snímek je inspirován skutečnou událostí, viz sekce zajímavosti. Jasných 5/5. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborné nízkorozpočtové psycho o jedné psychotické mamince, které mi dalo vzpomenout na mou oblíbenou stejnojmennou písníčku od Tří sester ('Maminka')... Mladá pěkná baba, žijící uprostřed jakési kukuřičné prdele amerického středozápadu, rodící jedno dítě za druhým a trávící svůj volný čas tím, že zašívá zažloutlé spodky svému buranskému manželovi, který je navíc věčně v tahu - tomu říkám osud horší než smrt. Není tedy divu, že jí jednoho krásného dne definitivně hrábne a rozhodne se poslat svoje děti hezky jedno po druhém do nebíčka k Jéžíšovi. Její nejstarší synek si to ovšem nechce nechat líbit... Jestli vás taky tak nebetyčně serou všechny ty dementní scény ve všech těch dementních amerických filmech, kde si rodiče a dětičky pořád říkají hlubokomyslné "ajlavjů", tak si myslím u tohohle rodinného exploaťáku kvalitně smlsnete. Zapracovat trochu na scénáři, přihodit trochu merglí na lepšího režiséra a hlavně kameramana, nechat nějak brutálně oddělat i toho nejstaršího otravného spratka, a byl by to bez váhání film na plný počet. Ale i tak hodně neotřelé osvěžení. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Horor, kde drsná matka (která už na první pohled vypadá jako troska) hubí své potomstvo - a hrála tak falešně, že to byl vážně horor! Film je podle skutečné události a vystihuje mentální poruchu ženy, která tráví život jenom staráním o hromadu dětí a o věci kolem domácnosti. Film je přímočarý a s ničím kolem se nepiplá (stejně ani kamera), je to jednoduché a drsné, když opomenu příšerný výkon hl. herečky, bylo to dobré. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na béčkový americký horůrek překvapivě vyspělé.. Všechny role velmi zdařile zahrané, hlavní hrdina přesvědčivý, nebývalá atmosféra, krve akurátně, příběh realisticky pojatý.. Na sanotě u kukuřičného pole se musí maminka starat o čtyři dítka, tatínek neustále s kamionem na cestě a pokecat si může maximálně se skouřeným důchodcem.. Není divu, že jednomu šibne.. Vřele doporučuji :-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama