Reklama

Reklama

Několik osadníků na Divokém západě zmizelo záhadně ze svých domovů. Skupinka odvážlivců se je vydává hledat, přestože očekávají problémy s místními obyvateli. Brzy se ale ukáže, že nebezpečí číhá jinde... a všem jde o život! (oficiální text distributora)

Recenze (89)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Westernové horory já můžu a přestože jde skutečně zvláště o vzácnost, několik jich mám doma a zatím jsem ještě skoro se žádným problém neměl. Mám rád onu „vůni“ divokého západu a i proto patří western hned za hororem mezi můj nejoblíbenější žánr. Ani tady se tvůrci nevyvarovali (ani se jim nedivím) ukázat na postoje bílých vůči „černochům či indiánům“ a (ne)lidské chování americké kavalérie. Po celou dobu jsem měl jen trochu problém vstřebat onu marnou snahu navodit děsivou noční atmosféru beznaděje a zmaru, která pořád nepřicházela. Noční scény byly místy dost nepřehledné, monstra se víceméně objevila v celé svojí kráse až na konci a ono vysvětlení, proč začali napadat lidi (kvůli úbytku bizonů) mi nepřišlo dostačující. Každopádně nápad a postup jejich krmení u mne plusové body našel. Trocha toxinu a změkčené masíčko není nikdy na škodu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral celkom zaujímavo. Zvyšok filmu taký nie je. Vôbec to nie je úplný prúser, ale ku koncu ma to už v podstate vôbec nebavilo. Bolo mi jedno ako film skončí a ako dopadnú (dosť nesympatické) postavy. Niektoré scény boli veľmi fajn a mali atmosféru, ale často to bolo nudné a také divné, nemastné-neslané. Potenciál bol a mohlo to byť super, lebo podobných filmov veľa nie je. Občas mi to pripomenulo Bone Tomahawk, ale to je bomba a toto je len s prižmúrenými očami "nie zlé". Dva a pol. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Vďaka ti Pane, že to malo slušný scenár, hercov a atmosféru. I keď som vystriedal všetky možné polohy dopozeral som to bez rýchloposuvu. Aký asi musí byť ten seriál od tohto tvorcu, keď celovečerák nie je žiadna sláva!? Slizký Doug Hutchinson si však u mňa napravil reputáciu po tom čo predviedol v Punisher: War Zone. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem dobré to je. Posouvá se to poměrně pomalu, ale na rozdíl od jiných westernových hororů, co jsem nedávno viděl (The Wind, Kosti a skalp), tady ta atmosféra celkem funguje. Má to i zajímavý nápad (i s trochu originálními příšerami), dobře se na to dívá, příběh mě dokázal zaujmout a sice tam jsou zbytečné scény, ale jinak to funguje překvapivě dobře. Akorát se to celé dalo daleko líp promyslet, protože takhle to stojí jen na postupného odkrývání toho, o co jde a to je odhaleno až po hodině filmu... Taky ten konec mi přišel strašně uspěchaný. Ale jinak celkem dobrá práce, ani bych to nezařadil do kategorie "neurazí, nenadchne", navzdory mému hodnocení, ale on si ten film podle mě víc prostě nezaslouží. 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půlka osamělého ranče je vyvražděna a druhá půlka zmizí. Logicky jsou obviněni Indiáni a proto se za nimi vydává vojenský oddíl a pár civiliních pistolníků. Nicméně brzy se ukazuje, že s Indiány to nebude tak horké a že pod zemí asi něco je. Průměrná podívaná, která by stála za víc, kdyby se zkrouhla na polovinu a stala se z ní epizoda v nějákém hororovém seriálu. Takhle to bylo příliš zdlouhavé a nudné, ačkoliv náznaky solidní atmosféry a pár slušných krvavých scén tu bylo. Příšery samy o sobě za mnoho nestály a když se daly do pohybu, tak to dalo vzpomenout na pravěk filmových triků. 30% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama