Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

sepp 

všechny recenze uživatele

Prekvapive velmi dobry film - obycejny, nevycnivajici z rady, presto jedinecny. Clovek ceka rutinni zalezitost a taky se to za ni po celou dobu sledovani vydava, ale na konci se dostavi ten "wtf" feeling. Na 5 hvezd to neni, revoluce se nekona, ale skvely filmovy zazitek ano. Ethan Hawke i Richard Gere FTW. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zoufalá, Ztroskotaná a Skrytá identita.. Náčrtek nemocí z povolání bídně placených brooklynských poldů, přičemž vidíme jen symptomy a otázkou zůstává, jestli samotná příčina má něco společného s výkonem zaměstnaní, či je zakořeněna v povaze bez ohledu na okolnosti.. Proti Training Day rozhodně syrovější a realističtější, ale zase tomu chybí tah na branku, co uměl vyvinout powerforward Alonzo Harris. Fuqua byl zřejmě ve střižně příliš uspokojen natočeným materiálem a bylo mu líto něco vystřihnout, či nedej bože (koncem) nezdůraznit, že i přes rány ze všech stran musí Amerika kráčet dál. A Richarde, ty buddhisto, nechci ti do toho kecat, ale na plátně si až moc často užíváš felací od prostitutek. Pochopitelně vím, že je to jen jako a obvykle se používá nanuk, ale nemůžeš se pak divit, že v manželce zahlodá červík pochybností a ty se podruhé rozvádíš.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dříve klipařsky nadaný režisér mnohdy jen kupil balast a jedno klišé za druhým. Ovšem v posledních letech mě Antoine Fuqua baví. Ovšem tady ještě tak úplně ne. První předlouhé desítky minut jsem v brooklynských ulicích docela protrpěl. Jenže ono se toho vlastně ani moc nezmění.. Hlemýždí tempo navíc nezachrání příliš jednoduché, ploché a v druhé polovině i těžko uvěřitelné povídání o trojici poldů, kteří nepředvádí žádný herecký koncert, natož aby byli součástí chytře propletené podívané. Jejich jednotlivé linie nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních témat a hlavně nenabízejí žádnou myšlenku, pointu, katarzi. Prostě jen bum a bác a nic. Ruce pryč.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Protagonistami sú traja členovia rôznych zložiek policajného zboru. Kde je hranica medzi zákonom a zločinom? Možno ju prekročiť jednoducho alebo ju prekročiť nedá? Policajti v New Yorku sú v tomto filme predstavení veľmi realisticky a film je strhujúcou drámou troch kamarátov, troch policajtov, troch príbehov. Životy policajtov sú zobrazené neobyčajným, drsným spôsobom, ktorý udrží diváka v napätí až do konca. Snímok vcelku vydarene nadväzuje na tradíciu obdobných temných policajných filmov, ktorých ťažiskom je viac či menej "objektívny" obraz policajnej práce v zložitých podmienkach. Chýbajú tu napríklad akčné automobilové naháňačky, zato je tu dosť prestreliek a veľa mŕtvych. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| O tomhle filmu vím už delší dobu, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Jenže režisér Fuqua mě poslední dobou jen a jen těší jeho filmy. Celkem jsem od něj viděl, a sice: Slzy slunce, Odstřelovač (S M.Wahlbergem), Pád bílého domu, Equalizer a Bojovník. Všechno jsou to solidní filmy. No a co tihle Nejlepší z Brooklynu? Rovněž je to dobrý film, sice ne bůh ví jaká bomba, ale přesto, tyhle typy thrillerů mám rád. Film sleduje několik postav a v konečném rozuzlení se všichni sejdou na konci. Nemají nějak nic společného, ale i tak to má zajímavé nápady. Tempo je pozvolné, postavy se jednoduše v obyčejných scénách projevují, to mi rozhodně nevadilo. Jen to chtělo něco víc zapamatovatelného, nějaké zvraty, dramatické scény a nějaká ta akcička navíc. Finále bylo ale dobré, spoustu přestřelek, takže se tu i pár nečekaných zabití najde. Hudba solidní. Richard Geere, Ethan Hawke, Don Cheadle a Wesley Snipes podali solidní her.výkony. Žádná z postav nebyla žádný svatoušek – o to, to bylo zajímavější. Těžko soudit kdo z nich byl lepší. Podobných záležitostí jsem viděl už více, takže rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou netrvalo u mě moc dlouho. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama