Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Brooklyne sú tí najtolerantnejší susedia na svete. Môžete v ich baráku strielať drogových dílerov koľko chcete a oni vôbec nechytia paniku, ani nezavolajú políciu. Zistil to aj Ethan Hawke, ktorého postava celý film vykopáva dvere na negerských všivavých bytoch a strieľa všetko, čo sa hýbe v túžbe po kúpe nového domu. Ďalší policajt to má obligátne "tejden do penze", hráme sa na "znudenýho a zlého poldu a nasratých negrov s řetezema vokolo krku", lenže ja neviem, či už starnem, ale akosi ma to už prestáva baviť. A to ma pred pár rokmi chytila napríklad aj taká priemerná Hrdosť a sláva a to nehovorím o Fuquových ostatných policajných filmoch. Záverečné minúty výsledný dojem upravujú a musím nakoniec konštatovať, že film je to vcelku ambiciózny a kvalitný, ale chytil ma hlavne brooklynským geniusom loci, to, " vo co tu kurva šlo", mi bolo tak trochu "u prdele". ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

S Brooklyn´s Finest mám stejný problém jako s dosavadními Fuquovými filmy. Mají dobré a zajímavé téma, povedenou kameru, dobře zvolenou hudební složku, ale jsou takové "zpatlané". Začátek Brooklynu je hrozně dlouhý a chvíli mi trvalo, než jsem vůbec pochopil, o co půjde. To jsem se lehce nudil. Ale zase jak se blížil konec, tak to nabíralo grády a konečně se začalo něco dít. Herci jsou všichni (ano, i Gere) dobří a role jim lze věřit. Hawke je sice trošku afektovanější, než by bylo zdrávo, ale to vem čert. Potěší solidní Snipes, který ještě má na pořádné filmy. Hudební složka (ne hiphopová) je dobrá, správně zvolené skladby. Místy je to opravdu hodně složitě propletené a nepřehledné, ale ke konci se to všechno tak nějak sejde. Možná, že černochům a lidem znalým Brooklynu se to bude líbit mnohem víc. Předpokládám, že když Fuqua je černoch, tak ví, jak to v této komunitě chodí, takže je to snad realistické. Nic proti ničemu, relativně solidní kriminálka. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| O tomhle filmu vím už delší dobu, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Jenže režisér Fuqua mě poslední dobou jen a jen těší jeho filmy. Celkem jsem od něj viděl, a sice: Slzy slunce, Odstřelovač (S M.Wahlbergem), Pád bílého domu, Equalizer a Bojovník. Všechno jsou to solidní filmy. No a co tihle Nejlepší z Brooklynu? Rovněž je to dobrý film, sice ne bůh ví jaká bomba, ale přesto, tyhle typy thrillerů mám rád. Film sleduje několik postav a v konečném rozuzlení se všichni sejdou na konci. Nemají nějak nic společného, ale i tak to má zajímavé nápady. Tempo je pozvolné, postavy se jednoduše v obyčejných scénách projevují, to mi rozhodně nevadilo. Jen to chtělo něco víc zapamatovatelného, nějaké zvraty, dramatické scény a nějaká ta akcička navíc. Finále bylo ale dobré, spoustu přestřelek, takže se tu i pár nečekaných zabití najde. Hudba solidní. Richard Geere, Ethan Hawke, Don Cheadle a Wesley Snipes podali solidní her.výkony. Žádná z postav nebyla žádný svatoušek – o to, to bylo zajímavější. Těžko soudit kdo z nich byl lepší. Podobných záležitostí jsem viděl už více, takže rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou netrvalo u mě moc dlouho. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z drsného prostředí se spoustou drsných slov ( sračka, kurva, hovno, ježkomrdi .... ) Grázlové jsou opravdu grázlové a policajti jsou opravdu .... taky grázlové. Dokonce je tam jeden polda, co má tejden do důchodu, a jedinný čin, který se za dvaadvacet let služby naučil je vypít po probuzení panáka burbonu a strčit si kvér do pusy a pak se divit že v něm nejsou náboje. Koks je tu po tunách, kurev jak mraků a dobráků od kosti jako máku. Film, který poukazuje na to jak dopadne demokracie ve své vrcholné fázi nebo film, který je tak prolhaný že se mu nedá věřit ani slovo. Vyberte si. Negři se mezi sebou oslovují negře a v rytmu Hip - hopu máchaj rukama a pak se všichni dovolávaj Boha, když jde do tuhého. CITÁT - Ta posraná svoboda něco stojí !!! Ani jsem si nemohl vybrat svého hrdinu, všichni jsou tak záporný až to bolí. Při sledování tohoto snímku jsem měl sto chutí tam vtrhnout a všechny ty ježkomrdy postřílet.Surový, reálný a perfektní. Velice podařený konec a úžasné dramatické vyvrcholení všech životů v tomto drsném filmu mě donutilo zatleskat. Hvězda dolu za velice špatné ozvučení. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama