Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

oje 

všechny recenze uživatele

Pohled mezi policisty dobré, špatné, mladé, staré, kde každý z nich si nese své problémy. Práce v utajení nebo rodinné trable otevírají možnosti vymáčknout z filmu napětí, city… Fuqua ale s ničím nejde na krev a tak zajímavých a vyhrocených momentů je ve filmu po málu. Vzhledem ke stopáži se to může trochu táhnout. Zpracování se zvlášt nevymyká nápadem ani kvalitou dialogů a po předchozím Training Day se tak o žádnou bombu nejedná. Policejní dramata mám ale rád, dobré obsazení a herecké výkony udělali své a tak jsem spokojený. Jsou to slabší 4*. Svižnějším pohledem do policejních řad je Street Kings. Alternativa: Street Kings, Training Day, Harsh Times, We Own the Night. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak kdyby to bylo myšlené jako parodie, tak možná. Jenže tohle se tváří tak náramně vážně a drsňácky, samá sprostá slova, všechno je na prd... a u konce jsem měl co dělat, abych se neválel smíchy. Jak každý na každého střílí a u toho má rádoby drsný hlášky, to byla už fakt legrace. Nebo jak ten černoch chytne kulku do srdce, ale pere se jak Rambo... Jestli to ze začátku mělo aspoň nějakou atmosféru autenticity, u takhle zbytečně dlouhé stopáže vynikly nakonec řemeslné nedostatky, chyby scénáře, nelogičnost a chtěnost některých situací. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua natočil jeden dobrý film (Training Day), který mě vlastně ani moc nezaujal. Ale od té doby se o něm může psát jako o Oscarovém režisérovi (bůhví proč, když ten Oscar šel pro herce v hlavní roli - Denzelovi Washingtnovi). Ale reklama je to dobrá - zvlášť když Nejlepší z Brooklynu jsou takový Training Day revival, jen Ethan Hawke už trochu zestárl a tak si nezahrál nováčka a černého poldu vystřihl místo Washingtona Don Cheadle. Abych nepřeháněl, tak taková kopie to zase není, ale společných prvků se najde dostatek. O něčem alespoň vzdáleně originálním tu nemůže být řeč. Jinak je to klasicky slušné odvedená řemeslná práce - režie i ostatní aspekty. Nic světoborného, ale jinak příjemně utíkající film, který si na DVD asi člověk rád pustí. Jen film o temné stránce Brooklynu mohli nechat natočit někoho, kdo v Brooklynu vyrůstal a nepřišel z Pittsburghu... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua před 9 lety filmem "Training Day" odstartoval sérii drsných filmů o drsných ulicích USA, zkorumpovaných poldech a nebezpečných pouličních zabijácích, kteří mají v kapsách místo peněženek a klíčů jen zbraně a drogy. Od té doby vznikla řada slušných i špatných filmů na stejné téma. Tentokrát se vrací pan režisér zpět a představuje o něco rozmáchlejší verzi těchto snímků. Rozehrává několik minipříběhů, ve kterých nechybí všechny ingredience podobných filmů, jako je drsná mluva, temné postavy a nasilí. Nejedná se o špatný film ale už jsem viděl spousty o hodně lepších snímků na policejní téma, (z poslední doby mě napadá vynikající "Hrdost a sláva") postav i příběhů je zde až zbytečně mnoho a gradace snímku je moc slabá na to aby divák s napětím očekával jak vše dopadne. Slušný průměr. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno