Reklama

Reklama

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní Death Wish: ztrápenej taťka si pořídí bouchačku a jde si frustraci z nepřiměřený kriminality vyřizovat na vlastní pěst. Kontroverzní morálka příběhu o zločinu a trestu byla v podstatě nadčasová a byť byl výsledek vlastně jen takovým slušným béčkem s fajnovou atmosférou pouliční špíny, dosáhl bezmála na kultovní status. Remake: tradiční revenge střílečka, kde jde fotr vykosit trýznitele svý rodiny. To je docela odvážnej krok - původní okoukanej námět byl nahrazen ještě okoukanějším! Na pytel je i titulní postava, jelikož přerod z nekonfliktního doktůrka na vraždícího superterminátora je věrohodná asi stejně, jako papoušek ara za polárním kruhem. Do toho laciný gore momentky a zoufale nevyužitej vliv sociálních médií (jedinej náznak nečeho novýho proti originálu). Trapný béčko (zase - přestávam věřit, že by ze sebe Roth někdy vypotil nadprůměr). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezlobte dědečka 2, Buriana nahradil Willis. Čumim, že zrovna teď přišel z Ameriky film, kde se střílí a kde se střílí do černého. Takový zvláštní slepenec akce se srandou, omlouvám to ale jednak tím, že dělat něco podle filmu z roku 74 asi není nic k závidění, no a jednak tím, že vidět v posledních letech Bruce na plátně a neťukat si při tom na čelo je bohužel docela zázrak. Kdo ho konečně obsadí do pořádného filmu a dá mu smysluplnou roli, tomu já naopak dám bonbón. (Banff, Kanada) ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake a vlastně úplně další zbytečný film. Stává se mi to málokdy, ale musím souhlasit s kolegou, soudruhem Verbalem, co se týká jeho komentáře i hodnocení. Většinou to dáváme úplně jinak, protože já se považuji za seriózního, filmového kritika, kdežto on je naprosto cynický zmrd, který jen těží ze své schopnosti zkrotit psané slovo trošku lépe a hlavně ftipněji, než většina místní populace a hlavně je vulgární, sprostý jak kanál a často uráží ostatní uživatele, což se mi ale vůbec nelíbí! (Jinak ho stále tajně miluju). Tady nám to ale vyšlo tak nějak stejně, z čehož jsem malinko nesvůj. Doufám, že to je jen jedna vlaštovka, protože představa, že by se z Verbiče stal stejný hodnotitel, jako já, ta mi vážně nahání husí kůži. Daleko víc, než tahle šaráda s děravým scénářem, toporným Willisem a 107 minutami mého (opět) promrhaného času. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nečekaně příjemné filmové překvapení. Začátek mi sice přišel rozpačitý - protože jsem už nějakou dobu s Willisem nic neviděl a zarazilo mě, jak zestárnul, a nebyl jsem si zpočátku jistý, zda vlastně chci vidět film, ve kterém se z mého oblíbeného herce stal skoro stařec nad hrobem - kde jsou časy Posledního skauta... Ale! Pak se to hodně rychle rozjede a ten film nabere na zábavnosti, která nepoleví až do konce. Strašně mě na to bavilo koukat, ty necelé 2 hodiny mi utekly jako nic, a celou dobu jsem si přál, aby ten film nikdy neskončil (přičemž samotný závěr mi osobně přišel zcela skvostný - končí to přesně tak, jak jsem si přál). Jasně, scénář nějakou originalitou zrovna dvakrát nevyniká, ale zrovna v tomto případě mi to nijak nevadilo, protože to celé prostě skvěle funguje a já se u toho úžasně bavil. Podle mě super film, u něhož mě mrzí nízké hodnocení, které si zde vysloužil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2017, kdy se film natáčel, bylo ve městě Chicago, kde se snímek odehrává, spácháno 650 vražd. Objasněno bylo 17,5 %. Pro srovnání, v ČR bylo ve stejném roce 146 vražd a jejich objasněnost je 97 %. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Chicagu (USA) a v Montrealu (Kanada). Natáčelo se od 24. září do 29. října 2016. (PaTeXx)

Reklama

Reklama