Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (419)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší s ohledem na pokryteví a korektnoti, které se nyní dějí v Hollywoodu. Bruce se konečně alespon přiblížil Brucovi z dob kdy byl pro mně king. Filmu určitě nechyběly scény mající úroveň, od počáteční fáze přepadení v baráku nebo dialogové scény ve výtahu v nemocnici. S vypětím všech sil a když pominu příliš zdlouhavý prolog měl film dynamiku a dokázal udržet mou pozornost. Co se nepovedlo byl kontrast vtipně náhodných zabití padouchů versus vážně vypadající akční thriller, vůbec mně nešla dohromady upadnutí po krvi, pád koule, náhodný blb v cestě kulky a pak tam vidíš dojemné scény v nemocnici mně to k sobě prostě nesedělo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Remake oproti originálu s vynikajícím Charlese Bronsonem z roku 1974 nepřináší nic nového. Pusťte si spíše originál. Hororové metody se zlověstnou hudbou a dlouze připravovanými situacemi. Politická korektnost - ti zlejší jsou bílé rasy. Jsou zde stopy humoru jako když si ničema hledá na internetu jak zacházet se zbraní. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dvojice junkfoodových mistrů Eli Roth a Joe Carnahan se spojila, aby přivedla na svět remake kultovní bronsonovky. Povedlo se jim dostat zpět na plátna Bruce Willise v roli, která je v jeho současné filmografii světlejším bodem. Mrazivá surovost původní předlohy je ovšem pryč, zůstala jen pravičácká nakládačka, kde je paleta padouchů vždy silně multikulturní, ale nikdy zcela bílá a asi každá druhá scéna je direktivním suportem pro držení zbraně. Dobře obsazená (Shue, O'Nofrio, Norris), byť myšlenkově pochybná zábava. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey tentokrát ne jako architekt ale doktor. Což není na škodu. Bruce Wllis místo Charlese Bronsona je důstojnou náhradou - následovníkem. I když jde o remake, tak o remake zdařilý, přizpůsobený dnešku. Člověk si říká, že v USA je těžko zvolit rovnováhu mezi právem na použití zbraně a regulaci zbraní. Původní přání smrti jsem viděl, ale na hodnocení bych potřeboval reprízu. ČSFD Projekce, která mne překvapila lokací místo Cinestaru Cinema City. Ještě, že ty kina nejsou daleko od sebe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama