Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmy Alice Nellis vyprávějí o o lidských, potažmo rodinných či partnerských vztazích a mají jen minimum děje. Dívám se na ně, tohle všechno mnou proplouvá a při závěrečných titulcích zjistím, že se mi to líbilo :-) Tohle platí o Ene Bene i o Výletu - někdo může namítnout, že je to stále to samé (zvlášť při podobném obsazení), mě to ale tak nepřipadne. Tenhle argument podpírá i vynikající Igor Bareš, černočerný humor a Theodora...která je...kočka ;-) Navíc s paní Ivou Janžurovou jsem měl možnost se osobně setkat, je to příjemná, zajímavá herečka, vůbec se nedivím, že si vybírá takovéhle netradiční a přitažlivé herecké příležitosti! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Výlet byl ve své době zjevením. Alice Nellis se totiž ukázala jako mimořádně schopná práce s charaktery a tvorby uvěřitelných životních komplikací a mezilidských konfliktů. A také objevila pro český film Igora Bareše. S opakovaným shlédnutím ten film již nepřináší nic nového, kvalitní řemeslo je to ale stále... ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Teto? Co je to houmlesák?--No, to je takový zvířátko, který se hrabe v popelnicích za poliklinikou..... Nádhera, vážně nádhera. Dlouho se mi nestalo, abych dal plné hodnocení českému filmu. Alice Nells je v psaní "obyčejných" scénářů dokonalá a ve Výletu prakticky není hluchého místa. Je tak improvizačně zahraný a neuvěřitelně lidský, reálný, že i moje mamka řekla: "Bože, to jako by dali kameru do našeho života!" Což je pravda, protože pokud jste podobnou situaci zažili, tak vám budou postavy ještě více blízké.__Projížďka stařičkým varburgem po českých luzích a hájích k tomu famózní songy a Iva Janžurová (po Morgianě její životní role) se svými dcerami, no co víc si přát. Tenhle výlet bych si ještě rád zopáknul. Prostě, Nellis je pro mě nejlepší českou režisérkou a Hřebejk se Svěrákem si můžou jít rvát vlasy!! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před začátkem sem dostal varování :"Tohle se ti určitě líbit nebude". A byla to prauda :o). Bohužel sem neměl sílu pustit si něco jinýho, navíc v TV v pondělí to není žádná hit paráda. Tak sem to dokoukal celý. No, byl to můj 2.filmy od týhle režisérky a oproti parádně zabavnýmu Revivalu je tohle hroznej šit. Porád samý kecy, kecy a problémy, který by se daly krájet komoušovskou nebroušenou rybičkou. Je ale vidět, že v režisérký hlavě je spousta kvalitních nápadů. Ale ty nápady se týkaj jen záběrů... Scénář stojí za starou belu. A to si to všecko píše Nellis sama. No, 1*, za to, že sem to dokoukal dokonce, což se mi teď zpětně zdá neuvěřitelný. No a druhou * za supr víkend na Orlici :o) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...vcelku nudné dielko,ktoré má v popise i komédia-ozaj neviem ako k tomu distribútor prišiel....také ako keď požiadate kamarátku režisérku,aby s vami (Iva Janžurová) a rodinkou natočil ...niečo...malo to len 100 minút,ale pocitovo 2,5 hodiny....po páde totality "janžurka" sa rozplynula a nič extra nenatočila...žiaľ ...podobne ako Jiři Menzel...a iní.... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V rámci propagační jízdy ve dnech 16. a 17. 3. 2002 proběhla „Výletová road-show“, promoakce a pozvání na film za účasti režisérky a hlavních představitelek snímku po městech kopírujících pomyslnou trasu „Výletu" - Beroun, Žebrák, Hořovice, Příbram, Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Kyjov, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště a Uherský Brod. (hippyman)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)
  • Film získal v říjnu roku 2002 cenu na MFF ve španělském San Sebastianu. Cenu v kategorii A pro nejlepší mladé režiséry získala a osobně převzala Alice Nellis. (hippyman)

Reklama

Reklama