Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Miluju lesní horory a thrillery, takže vyhledávám každý takový kousek, kde oběti utíkají před vrahem/zlem po horách nebo lesích, a snaží se za každou cenu přežít. Tenhle španělský kousek byl tedy pro mě jasnou volbou, kor když tu svítí červenou barvou. Bohužel, tentokrát jsem byl opravdu zklamán. Nevím, asi jsem čekal naprosto odlišnou podívanou. Pobíhání a schovávání se jedné ženy a jednoho muže před neviditelným a všudepřítomným nepřítelem mi nepřišlo nějak zábavné, ani když mi bylo odhaleno, kdo za tím celou dobu stál. Chyběla mi jediná zapamatováníhodná scéna a důvod si ho pustit v budoucnu znovu. Ale co, každý španělský film taky nemusí být nutně super, takže i přesto na ně nedám dopustit. Aha, teď jsem si zrovna na jednu scénu vzpomněl, takže hvězdu navíc za konečnou "vyřizovačku"... 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spanieli uz filmom REC dokazali, ze horory/thrillery vedia tocit a El Rey De la Montana je peknym dokazom toho, ze reziser Lopez -- Gallego proste filmarcine rozumie. Paci sa mi pribeh o mladom pare, ktory zacne nahanat miestny sialenec, ktory ma naviac agresivneho psa. A vyborne posobi aj to, ze neviem, kto a preco ich nahana. 80 % ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do zvětšující se rodiny kvalitních španělských (potažmo evropských) hororů (thrillerů) z venkovského prostředí. Co se týče feelingu a atmosféry, pohybuje se El Rey de la montaña někde mezi britským Wilderness a španělským Escalofrío. Neboli je na tom zatraceně dobře. Skvěle je na tomto filmu také vidět, jakou sympatickou proměnu prodělal za posledních pár let subžánr slasher. Kde jsou ty doby, kdy se hledělo především na počet obětí a na zábavnost jejich úmrtí (totiž 80. léta, popřípadě Vřískoťácká éra)? Upřímně doufám, že pohřbeny a zapomenuty. Dneska se hraje na realističnost, hrdinové skoro od první chvíle vědí, že jsou v pěkným srabu, a tvůrci jim jejich situaci nechávají sežrat. A tak to má být. Kdo bude chtít kritizovat, určitě si zde něco najde (minimálně scénář není z nejkvalitnějších), ale já jsem si těch 80 minut opravdu užil. Jenom by mě zajímalo, kolikrát ještě bude moci být ten "relativně originální element" (nechci spoilerovat) použit, než se z něj stane klišé... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: Nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. Klasika subžánru, kdy oběti běhají po lese a někdo velice nebezpečný se je snaží ulovit. Takže vlastně žádné objevení Ameriky. Ke třem hvězdám mě donutila poslední třetina filmu, kdy se tajní zabijáci objevili v celé své parádě. Protože toto se objevuje poslední dobou ve filmech víc a víc, znamená to nový sociologický fenomén. Takže tento film není jen o pouhém lovení lidí, je o tom, že děti se v tomto tisíciletí stávají čím dál více agresivnější. A jak ukazuje tento film, vlastně si své chování ani neuvědomují. Jako humanista bych mohl říct: tyto děti potřebují zvláštní péči. Jako příslušník Vězeňské služby, který o iluze již přišel, říkám: co nejtvrdší režim a v kriminále těžkou práci. Žádné video, pinec, monopoly... --- O této části jsem ochoten s kýmkoli polemizovat. Jinak byl film natočen dobrou kamerou, v pěkných exteriérech a se svůdnou Maríí Valverde. A trošičku mi připomínal film Ils. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller hrající hezky pěkně na nervy. Nesmyslů je tam asi tuna, ale to nebudu řešit. Podstatný je, co bylo a co ke konci následovalo. Protože to, co bylo, to mě dost napnulo a to, co následovalo, mě pro změnu vcelku solidně šokovalo. Ve výsledku musím říct, že nebýt naprosto debilního námětu, jedná se o solidně natočený film. Každopádně palec nahoru režisérovi za to, že mi v příběhu vysvětlil, že ústřední hrdina jede po státovce za přítelkyní, která, předpokládám, nebydlí stovky kilomterů od něj, a nakonec se děj odehrává v přírodě, která připomíná Černobylské okolí...akorát bez té radiace. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama