Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud máte chuť na opravdu kvalitní, originální a atmosférický thriller, Rituals je bezpochyby tou nejlepší volbou. Od bezstarostného začátku se fim ubírá do bezvýchodné džungle a stejně bezvýchodnou se postupně stává i situace hlavních hrdinů. Pomalu, ale neodvratně houstnoucí atmosféra pohlcuje jejiich mysl i mysl diváka a spěje k nutnému závěru. Po přečtení několika komentářů jsem se dostal i ke srovnání s filmem Deliverence, které ale nepovažuji za příliš opodstatněné. Filmy mají sice společnou nejzákladnější linii, ale každý se s tématem vypořádává naprosto odlišným způsobem. Deliverence oproti Rituals využívá přímější taktiku, dovolí i poznat protivníka a konfrontovat se s ním. Negraduje atmosféru a spoléha na pouhé dva příběhové vrcholy, nakonec i závěr dává mnohem víc tušit a celkovému dojmu nepřidá. Deliverance sází na jistotu i po herecké stránce, ale samotný Hal Holbrook je v Rituals s přehledem válcuje. Je smutné, že někteří přistupují k tomuto snímku s velkými hororovými očekáváními, z jejichž nenaplnění vinní samotný film, který pak automaticky odsoudí. Proto rovnou pro budoucí říkám; tohle není horor, tohle není technicky prvotřídní film. Připravte se na naturalistický snímek, s dokumentární vizáží a zatraceně dobrou zápletkou. Neprávem zapomenutý klenot. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na Boormana to kouká uctivě hodně zespoda. Nemá to ten správný tak na bránu, jako ´Deliverance´, ani to tak jedinečně negraduje, abyste o tom mohli kámošům nadšeně vyprávět u piva. Ale abych jen nehanil. Herci jsou skvělí, fakt si museli při natáčení vytrpět, po většinu stopáže to je fajn survival drámo, bohužel v samotném závěru se to překlopí do přepáleného hororu se směšnými maskami, nemluvě o pointě, kterou z pečlivě nakašírovaných rentgenových snímků dobrou opravdu neuděláte. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film který bych osobně zařadil jako dobrodružný thriller a pak možná až horor. Parta kamarádů jedou někam do lesů, a jak bývá zvykem někdo tam je s nima, ne nečekejte slasher ani nějakou hutnou naháněčku, tohle je spíše o ppsychologii kamarádů, musím uznat že film se trošku táhne, ale vytáhne ho parádní finále. Ale možná bych film trošku zkrátil přeci jenom je tu dost nudných pasáží. Co ale musím pochválit je atmosféra lesů která je parádní, hlavně noční scény mě nenechaly vydechnout. Ale spíše se přikláním k tomu průměru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Volná adaptace Hochů od Bobří řeky a Záhady hlavolamu. Zklamáním byla zejména postava tajemného Em v závěru, to i Jaroslav Moučka v české verzi byl mnohem lepší. Za velký faul se dá považovat i nezařazení bobříka mlčení mezi povinné úkoly, jeho plnění se klidně mohlo stát i leitmotivem celého příběhu. Na druhou stranu ostatní bobříky kluci plnili vcelku pohodově, zejména ten o odvaze se včelkami se povedl a bobřík ohně taky nebyl k zahození a kanadská příroda dobrodružným snímkům vždycky svědčí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parta ukřičených, psychicky labilních, zbrkle uvažujících a zcela nelogicky se chovajících doktorů na filmové procházce skrze kanadské hory a doly, to vše ve stylu např. Deliverace, Hory mají oči anebo třeba nedávného The Ritual od Netflixu. Těžko se ale jakkoli strachovat o grupu tak šíleně nesympatických postav, dobře skrytému a chytře stupňovanému zlu navzdory. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama