Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $425,000▐ Prvá polovica tohto spočiatku fajn thrilleru má svoje dobré tempo a napätie, lenže v druhej sa to zvrhne na bezhlavú vyvraždovačku a všetko čo bolo predtým umne budované odrazu stráca akýkoľvek zmysel a v konečnom výsledku sa to stáva len otravnou zlátaninou, škoda. /40%/ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No konečně zase po dlouhé době něco pořádného v temných žánrech. A Lonely Place to Die má hned několik předností, přičemž tou úplně nejdůležitější jsou sympatické postavy. Tvůrci se k nim navíc chovají dost macešsky - dost rychle a rázně je nechávají umírat. Není to zkrátka žádné nezajímavé maso na porážku, jsou to zajímavé a sympatické postavy, kterých vám je v dané momenty dost líto. Tím má ten film vyhráno, i kdyby už nebyl zvláštní čímkoli jiným. Jenže on je. V první hodině se příběh odehrává v překrásném horském prostředí, v Bluray kvalitě je to fakt žrádlo pro oči. V poslední půlhodince se děj přesune do jedné horské vesničky, čímž se z perfektního survival thrilleru stane neméně perfektní vyvražďovačka, kdy proti sobě jde hned několik skupin postav a umírá se ve velkém. Proplétání se mezi karnevalovým veselím a následná akce v domě je pro mne jednoznačně vrcholem celého filmu, jsem rád, že tvůrci v závěru přírodní prostředí opustil. Jeden z nejlepších žánrových filmů roku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller (inťoši budou sice kvákat, že ne, ale pro ně stejně není) s krásnými horami (mají ode mne 10*) a napínavým příběhem, kde se nejde pro mrtvolu daleko. Několikrát jsem si sice vzpomněl na Cliffhangera, to mi však nevadilo. Ano, snímek se skládá ze dvou částí, které se ovšem pěkně doplňují, jelikož sledovat celou dobu partu mladých, co šplhá po skalách (byť úžasných), by mne rozhodně neuspokojilo. Po skončení si jeden klade otázku: jak se v dané situaci zachovat? pomoci unesenému, nebo ne?... Co mi jediné trochu vadilo, bylo oživování malé Anny po vytažení z vody. Snad i laik pochopí, že je nešťastníkovi třeba dostat vodu z plic a že místo umělého dýchání se dává masáž srdce. Krásná kamera, dunivá hudba, odporní únosci a zadumaný Roden. Děkuji EvilPhoEniXovi za další skvělý tip! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tak šílence, kteří spoléhají na kus ohnutého železa (je mi jedno že je třeba z ultrapevné kosmické slitiny) vyklajícího se ve škvíře kdesi ve zvětralém šutru s kilákem kolmé stěny pod sebou považuji za naprosté cvoky. Věřím, že adrenalin ucpává cévy a věřím, že nahoře je krásný výhled a ty fotky tam asi vypadají hezky (pokud tam není -30 a vichřice). Z toho úvodu se mi fakt udělalo skoro blbě. Naštěstí pro mne - tenhle film o lezení po horách není, je to jen ústřední kulisa k příběhu. Ve chvíli kdy horolezci najdou z jehličí trčící rouru a posléze i holčičku jsem si říkal že tohle už jsem jednou viděl. Následná logická naháněčka po skalách a lesích divoké a neobydlené části Skotska mne v tom jen utvrdila a já si vzpomněl na film V temném lese (2006) s Gary Oldmanem. Přiznám se, že díky tomu ačkoliv to bylo svižné jsem už nic moc nečekal. Karel Roden se ve filmu víceméně jen mihne, ale účastí potěšil !!!. Závěr ve vesnici s lidovou veselicí jsem už také někdy viděl. Výstřely skryté do slav ohňostroje, souboj posledního klaďase s posledním záporákem... Trochu to pozvedl konec v lese s milým tatínkem unesené holčičky :-). Já dávám tři skoby. * * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto průhledná vyprávěnka, která není ani thrillerem, ani horolezeckým filmem, a kdoví, kde se tam vzaly na úvod a konec ty irské melodie a co mají společného se skotskou vysočinou. Navzdory všem pravidlům se první zlom v ději odehraje až ve 26. minutě, což je sakra pozdě, když jsme v podstatě ve třeině filmu. A tak je to tu se vším - buď sledujeme zcela zbytečné, ale donekonečna protahované scény o ničem, nebo se sice něco zajímavého děje, ale stylem šup sem šup tam, jedeme dál. Třeba ti nájemní vyjednavači by mne zajímali o hodně víc a postavit to celé na nich, byl by film zajímavější. Ani kameraman neměl své dny, tak nezajímavě a bez invence nasnímané horské štíty jsem dlouho neviděl, ostatně on neumí nasnímat ani umělou mlhu, takže jediné, kvůli čemu, resp. komu, stojí za to se na film podívat, je Karel Roden. Jinak se nám nabízí snímek bez nápadu, s dějem přežvýkaným asi stokrát v žaludku nějaké scenáristické krávy, naprosto nezajímavými a zbytečnými postavami, kde dvě naprosto odlišné postavy kdoví proč recitují hlášky z různých filmů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Alternatívnymi názvami filmu sú A Lonely Place to Die - Todesfalle Highlands, The Grave at Angel's Peak či The Long Weekend. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama