Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rytíř Klec se křížově vypravil. A to neměl dělat! Uhnal si při tom akorát tak patetické trauma poté, co po římsko - katolicku zaříznul pár vdov a sirotků! Navíc modrooký blondýn s melírovanou trvalou a jménem Behmen Blaburek to zajisté neměl v armádě lehké a nejeden spolubojovník jej musel v bitevní vřavě mlsně poplácávat po chráničích hýždí! A tak pověsil křižáčtinu na hřebík a začal se specializovat na transport ježibab z bodu A do bodu B. Ale to je bohužel kurevsky daleko a jeden se po cestě může klidně začít nudit, tak žádných pět nebude! Ještěže jej v mládí nechali rodiče očkovat proti moru, protože vyválet se v masovém hrobě, plném shnilých mrtvol se zduřelýma uzlinama, to by ve třináctém století neimunní jedinec odskákal minimálně krvavým kašlíčkem. Jinak je to ale hezké, temné a příjemně se u toho žere popkorn! Jen mě jako ortodoxního katolíka nesmírně pobouřilo, jak je film nespravedlivý vůči matičce Církvi!!! Prý "masové vraždění ve jménu Boha" !!! To musela režírovat nějaká pohanská svině!! Každý přece ví, že jí jde od počátku jen o naše zprasení a zbavení nás závislosti na hmotných statcích. A být tehdy kudlanky v kruciátách důslednější, mohli jsme se dodnes labužnicky kochat pohledem na Manhattan z osmdesátého patra WTC a nemuseli se štrachat až k Empire state buildingu. No zkuste přejít Pátou Avenue v dopravní špičce!! ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som prekvapený, pretože to nedopadlo tak zle ako som si myslel. Príbeh je celkom jednoduchý, ale dobrý, hercom velí jednoznačne Nic Cage, ktorého skvelo dopĺňa Ron Perlman a aj Claire Foy zahrala celkom presvedčivo tu bosorku bez metly. Takže po hereckej stránke by to bolo fajn. Efekty sú trošku slabšie, ale moc ich tam nie je, takže to dojem vyložene nekazí a navyše ich prekrýva výborná dobová atmosféra, výprava, kostýmy a v závere aj hrad. Keby sa trošku pritvrdilo v tom napätí a bolo to aspoň trošku ako napr. film Black Death bolo to určite lepšie. Inak je to celkom slušná Dark Fantasy, ktorá ma pri kratkej stopáži nenudila. Jeden s tých lepších filmov Nica Cagea. 75% - 4* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad přes rozporuplné komentáře mne film potěšil. Pravda, extrémně strašidelný příběh se nekoná, ale dobře se na něj dívá. Hlavním motivem je cesta, měnící se v jakousi zkoušku odvahy, na jejímž konci se nachází tajemství nijak originální, ale trochu očekávané. Potěšilo mě: kamera, exteriéry, hory, nádherný temný les Pelyněk plný pokroucených stromů vynořujících se z mlhy, napínavý přechod rozpadajícího se mostu, vlci, klášter a potvrzení mého přání, zda dívka bude čarodějnicí či nikoliv. Odpudivost dávných věků představovali umírající na mor, špína měst a vesnic i jáma s mrtvými... Nepotěšilo mě nasnímání úvodních bitev . Je stejné, jako např. u Scottova Gladiátora - trhané záběry sestřihané v chaotickém sledu působí jako rachejtle hozená do obličeje. Jo, zlaté časy bojových scén ze Statečného srdce! Když se Cage a Perlman špičkují, kdo sejme více neznabohů, vzpomněl jsem si okamžitě na podobné soutěžení Legolase a Gimmliho z LOTRa. Celkově se ale film líbil. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Claire Foy (Dievča) pre vcítenie sa do svojej roly skúmala čarodejníctvo a démonizmus. (Arsenal83)
  • Film sa začína v roku 1332, keď sa už križiacke výpravy do svätej zeme nekonali. Posledná križiacka pevnosť Acra padla v roku 1291. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku, Chorvatsku a Rakousku, konkrétně na rakouském hradě Kreuzenstein nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama