Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (189)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úžasný formát filmu, pri ktorom si človek dokonalo uvedomí ako letí čas. To všetko na portréte jednej rodiny, ktorú sledujeme s 3-ročnými odstupmi. Vynikajúca atmosféra znásobená výborne vybratou hudbou, ktorá sprevádzala rôzne scény. Veľmi sa mi páčilo ako v tom všetkom boli vyjadrené bežné radosti, no predovšetkým starosti, ktoré prichádzajú priamo úmerne pribúdajúcim vekom. Skvelo vystihnutý kolobeh života, hoci len v rozmedzí 12 rokov, no bolo tam všetko, čo bežne naše životy sprevádza. Niektoré momenty vyvolali úsmev, iné dojatie, no boli tam aj naozaj smutné zvraty. Čo povedať? C'est la vie! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Lelouchův dvorní herec vedlejších rolí Gamblin konečně dostal parádní hlavní roli a zhostil se jí výtečně. Celý film je takovým krásným záznamem života, někdy hořkým, někdy úsměvným a někdy málem k nežití. Z těch veselejších akcí bych považovala za hodnu zaznamenání především nervozitu před zkouškami v autoškoly a s ní spojené luxusní sólo Gilla Lellouche s dredy. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příběhy z obyčejného života mne příliš nebaví. Jednak proto, že při sledování filmů se naopak snažím uniknout ze skutečného života a jednak proto, že by ode mne nebylo férové, kdybych si zaslzel při skutečných příbězích vymyšlené francouzské rodiny a nechalo by mne chladným, když sousedovi začne kulhat pes. Rozhodně to však neznamená, že bych tento snímek považoval za ztrátu svého času, jen bych se raději díval na něco mnohem více nereálného. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

Moje druhé stretnutiie s Bezanconom a opäť nádherné, ľudské. Žiadne prehrávanie, žiadna patetika. VIdel som sa aj v deťoch a aj v rodičoch. Scéna s denníkom mi bola strašne blízka. Ten film okrem smútku je aj plný radosti. Ešte 10 minút po skončení som mlčky pokyvoval hlavou, zaspomínal na svoje detstvo a napísal som synom SMS, ako sa majú. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Obyčejná francouzká rodinka, prožívající každodenní strasti i slasti života, kdy každý jeden člen rodiny je sympatičnost sama. Emocionálně vytříbené, režijně perfektní s hudbou poskládanou na míru, kterékoli náladě se ve filmu zrovna objeví. Život v té nejupřímnější a nejpravdivější formě. Obměkčí dokonale :-). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama