Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Cyloni mají plán. A vám se ho tenhle skoro dvouhodináček pokusí vysvětlit. Celé čtyři série BSG z pohledu cylonů. Nějaké nové, nějaké vystřižené scény, klasika. Je to bonus k pochopení, ale samostatné, obzvlášť po shlédnutí kompletní BSG, to nemá šanci, ani jako TV film. Každopádně pokud jste dojeli na konec čtvrté série a neznechutili se, chcete ještě něco navíc, tak tohle je jediné, co vám ještě zbývá. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z prvních dvou sérií obráceno naruby pohledem sérií finálních. Admirál Adama si na režisérské i velitelské stoličce bere jeden náročný úkol za druhým a právě díky této odvaze, nezaměnitelné atmosféře a neutuchajícímu Bearovu soundtracku z toho vychází krásný finální střípek doplňující jedno z posledních prázdných míst monumentální mozaiky. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt je to jen takový bonusový materiál k celému seriálu, který skrze vystřižené záběry, pár použitých a pár (aspoň mám pocit) nových rekapituluje události 1. a 2. série z jiného pohledu. Ale nutno uznat, že je velmi dobře sestříhaný a to je u těchto filmů složených z nepoužitých záběrů to nejdůležitější, což je dobře poznat i třeba v Twin Peaks: The Missing Pieces. A díky tomu jsem se v Plánu dočkal nejednoho zajímavého momentu a zároveň to bylo i takové příjemné připomenutí seriálu, dokonce i se samostatnou dějovou linkou ohledně dvou Cavilů. Jen je to pořád určitým způsobem zbytečné, protože to seriál rozšiřuje jen o pár drobností a taky je to nesmyslně natažené na skoro dvě hodiny, takže tomu místy chybí atmosféra seriálu a je to spíš nuda. A ani nemám potřebu to vidět znova. 3* ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Příjemnej návrat na Capricu i palubu Galacticy z trochu jiných úhlů pohledu ukazujících, že celej plán vlastně skončil útokem na Kolonie a zbytek byla už tak nějak Cylonská improvizace. Ubrat z pěti hvězdiček mě nakonec donutilo to, že některý věci mi úplně nesedí s tím, jak byly podaný v seriálu. Třeba vyloženě zdejší linka Boomer docela dost změní pohled na její postavu a z mýho pohledu je to změna nepříliš vítaná. Ale pak jsou tam zase jiný super momenty a dějový linky, jako ta kolem Cavilla, kterej je tady defacto hlavní postavou, nebo linka s techničkou a Simonem. Kolem a kolem prostě spokojenost. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle bylo o dost jiné než seriál. Asi o polovinu horší efekty (věčná to škoda při scéně zničení kolonií, která jinak mohla být to nejpůsobivější, co The Plan nabízí) a asi tak třikrát nekorektnější. Ale taky dost zbrklé, nesourodé a neobjasňující. Vlastně mi to více otázek přidělalo než odpovědělo, ale to byl asi úmysl. K poutavosti seriálu má Plan daleko, ale i přesto má svojí úroveň. Tenhle film na mě působí jen jako bonus pro fanoušky, kterýžto jako takový oceňuji. Rád jsem se zase setkal se starými známými tvářemi, ale o moc víc to nenabízí, snad jen na začátku. Je to prostě takový "thunderback", jestli mi rozumíte. Něco jako kdyby děj StarGate SG-1 natočili z pohledu týmu SG-2, což jsem si dycky říkal, že by mohlo být vtipné. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama