Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

lukano 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nešlo o normalizační estrádu, jak tady někdo píše. Ba naopak byl tento pořad mnohdy velice kritický tehdejším poměrům podaný zábavnou formou. Člověk se až nestačil divit, jak to tenkrát Bohdalové a Dvořákovi procházelo. Pořad byl vysílán mezinárodně, tak že nikdo z tehdejší nomenklatury zřejmě nechtěl vyvolávat skandál. Kdo nežil za komančů, nepochopí. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Takový malý český Ein Kessel Buntes. Postupem let čím dál trapnější duo moderátorů, odjakživa trapní účinkující jako třeba Luděk ÉÉé Sobota nebo Aťka Janoušková. Občas slušná muzika,ale většinou jen normalizační hnůj, vždycky, opravdu vždycky, to nejlepší z Čs. cirkusů a varieté. Cvičení pudlíci, skoky na trampolínách, cvičení na žebřině a žongláž se vším možným, tu a tam i klaun, zkrátka všechno to, proč nesnáším cirkusy! Fuj tajbl ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Výstupy Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, mezi které byly vsouvány různé písničky a jiní estrádní umělci. Já vím, že to bylo naopak, ale takhle jsem to tenkrát cítil já. Humor VD byl inteligentní, i když dost často šlo o době poplatnou satiru (což se projeví především při shlédnutí v současnosti opakovaných dílů), JB zdárně sekundovala. I když spousta gagů dělá dojem improvizace, jednalo se o dopředu vymyšlené a pečlivě nazkoušené kusy. V každém případě nadprůměrná zábava (myslím ty spojovací gagy, estrádní čísla nehodnotím). ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Největším plusem této estrády byly bezesporu scénky Bohdalové a Dvořáka, které mi i teď připadají vtipnější než veškerá dnešní produkce podobného ražení. A to v tom dámy a pánové není ani krapet nostalgie! Mezi historkami a vtípky pak tradičně následoval nezáživný balet České televize, který už tenkrát nikoho nezajímal, kníratý umělci z NDR, které kolikrát ani Google nenašel a chudáci cvičení pudlíci. Dojmy z hlavního dua ale tuhle podivnou retro normalizační řachandu stejně vždycky přebijou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jestli něco vytknout legendárnímu hudebně zábavnému dítěti multifunkčního všeuměla Vladimíra Dvořáka, tak snad jeho snahu zavděčit se východoněmeckému vzoru Ein Kessel Buntes, která ho v některých očích může devalvovat na lacinou normalizační estrádu. Když si však odmyslíme maďarské žonglující bratry Tomaje a Arpáda zůstanou nezapomenutelné komické výstupy (mnohdy skrytě odvážné) dvojice Dvořák & Bohdalová, které by mohli sloužit jako učebnice současným televizním bavičům. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • 46. a 56. vydanie Televarieté boli vysielané ako hlavné silvestrovské programy. (Raccoon.city)
  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)
  • K nápadu na televizní varietní show inspirovala Vladimíra Dvořáka návštěva pařížského klubu Olympia, kde zhlédl program rozdělený na dvě poloviny - první sestával z výstupu různých aktérů a po přestávce následovala hodina věnovaná jedinému umělci. (Olík)

Reklama

Reklama