Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele. (claudel)

Recenze (48)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nóóóó...... tak musím konstatovat, že tenhle film vypadá jako restucitace sociálně-kriminálních dramat 70. let... Po shlédnutí snímku, který, ač se to někomu nepozdává, na placato říká, že je něco shnilého v systému ve Francii a nejen v ní... Ano, bohužel realita není hezká, ale je taková. Nepopírám, že film má slabiny - zejména scénáristické, nepopírám ani další drobné rušivé aspekty, ale depresivní realita, která z filmu čiší, je mrazivá..... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Návrat k kdysi slavným slow francouzským kriminálkám, které měly sice pomalejší spád, ale o to lépe zvládaly atmosféru a lidské vztahy. Noční nebo ranní procházky Paříží jsou tady kouzelně natočeny. Akce moc není, ale o to víc se dá soustředit na vztahy. Dobře natočené, zahrané, jen by Depardieu měl shodit pár kilo, vypadá spíš jak Maigret nebo Matěj Brouček. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha průměrných krimi ze země galského kohouta. Ve srovnání s nedávnými filmy stejného žánru, tenhle kousek je o trochu lepší. Není to žádná přehnaná akce,ale bohužel je to místy zbytečně zdlouhavé a pěkně děravé. Kupodivu dalším problémem je obsazení Gerarda Depardieu. Na čistýho a spravedlivýho policajta, po kterým letí šlapka i bývalá manželka mi moc nesedí. Ikdyž má u mě plusový bod, za jízdu v Octavii. Depardieu je výborný v komediích a nebo v kriminálkách, pokud hraje hajzla,ale klaďas mu fakt moc nejde, respektive, nesedí to na něj. Nechápu dost dobře počínání distributorů, když vydávají takovéto průměry a kvalitních filmů jak MR73 Oliviera Marchala si nevšímají. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Co? Kdo? Kdy? Kde? Jak? Čím? Proč? Bez předběžného seznámení s dějem bych patrně nedokázal odpovědět na žádnou z těchto základních kriminalistických otázek. Na můj vkus jsem totiž v té černočerné tmě zaznamenal příliš nepřehlednosti na to, abych dokázal odlišit křišťálově čistý charakter zabíjejícího detektiva od tmavé kůže prostitutky. Jinak jsem samozřejmě rád, že spolupráce politiků, mafie a policie je řádně koordinovaná a spolehlivě funguje nejen v naší zemi. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní premiéře jsem se Gérarda Depardieu ani Asie Argento bohužel nedočkal, přišel pouze pan režisér, producenti a herci vedlejších rolí. Gérard Depardieu byl jako vždy vynikající, Asia jako vždy velmi emocionální, byť se na plátně objeví sotva pět minut, a hudba podmanivá. Bohužel jsem se místy dost ztrácel, moje francouzština ještě není tak na vysoké úrovni, abych zvládl v původním znění film z prostředí policajtů a padouchů. Příběh je v podstatě obyčejný, všechno tady už bylo, rozhodně však koukatelné. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tento film byl natočen podle literární předlohy Huguese Pagana: "L´Étage des morts". (claudel)
  • Jedná se již o druhou krimi, ve které se setkávají Olivier Marchal a Gérard Depardieu, předchozí spolupráce sahá do roku 2004 při natáčení Války policajtů. (claudel)

Reklama

Reklama