Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel vyrazí do tasmánské džungle pátrat po osudu sestry jedné z nich, která tam před několika lety zahynula. Naneštěstí ostrov sloužil v minulosti jako vězeňská kolonie a jeden z vězňů byl kanibal... (xxvasa)

Recenze (51)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Australané přišláply plynový pedál zase o něco blíže k podlaze a zaútočili na přední pozice s velmi dobrou hororovou podívanou, odehrávající se v exotické Tasmánii, kde se čtyřčlená skupinka turistů dostane do křížku, jak jinak než s místními sedláky. Sice chvilku trvá, nežli se propracujeme k něčemu zajímavému, ale i tak je to ve finále nadprůměrná podívaná a to především pro milovníky lesních honiček. Žádné extrémní násilí ani hektolitry krvavých šplíchanců, prostě všeho s mírou se tu vyplatilo dodržet. 3,5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ultralevná televizní srágora, na kterou jsem byl zvědavej jenom kvůli roli hustýho týpka z These Final Hours, a on tu přitom hraje takovýho slizskýho blbečka. Tak nic... Předvídatelné, nudné, kopírující Wolf Creek, zbytečné. Nejvíc tak paradoxně pobavily hrozné amatérské titulky: "We should find some bar and have a couple of shots. You need a double." aka "Měli bysme najít bar a dát si pár panáků. Potřebuješ dvojníka." Jo, a abych nezapomněl, tak ještě příklad jedný parádní scény: chlápci přijdou na místo, kde se všude po zemi, regálech a stole válí kusy masa, kostí a dalších príma mňamek. S kyselým ksichtem oba asi pět minut slídí kolem, a pak se jeden z nich zamyslí, a smrtelně vážně pronese: "Kámo, nevíš, co to tady tak hrozně smrdí??" Jdu si radši fakt pro jistotu vygooglit, jestli to nedostalo Zlatou malinu 2008. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám rád hixploitation v jeho nejčistější podobě, vyhledávám ho a mnohdy i lehce nadhodnotím. Jenže Dying Breed je tak nezdravě přímočarý a sterilní, že místy vyvolává nefalšované deja-vu. Všechno jsem už někde viděl a mnohdy v lepším provedení (kanibalská rodinka z Wrong Turn, zachování rodu zase v Timber Falls), za to chybí jakýkoliv výrazný nápad a snaha vyhrabat se z průměru. Protinožci už nejednou dokázali, že horory točit umí, jenže tentokrát fandu žánru spíše zklamou. Bohužel. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých. Subžáner ,,hixploitation,, má priaznivcov, aj odporcov. Odporcov zrejme z radov ,,vidlákov,, nespokojných z ich ( takmer ) reálneho prednesu masám. Verím, že to nerobia, špinavý a negramotní ale sú, to jest fakt. Tento ďalší ´´jeden z mnohých´´ je celkom napínavým a tajomným prírastkom do rodiny ,,hillbillies,, spektáklov, nešetriaci krvou a násilím. Netreba veriť filmom, treba veriť v to, čo ukazujú. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začne to krásně atmosféricky a do určité chvíle je to i správně mysteriózní, protože ten zapadákov, do kterého parta přátel dorazí, je dost divný a znepokojivý sám o sobě, navíc místní venkované jsou správně australsky ujetí. Jenže tomu ta atmosféra nevydrží zrovna dlouho, protože se to rozjede dost pozdě a mezitím je to samý podivný náznak, i když už se nějakou dobu odhadnout, o co půjde a jak je to se sestrou hlavní hrdinky. Nápad to taky nemá zrovna blbý a Tasmánská příroda taky má něco do sebe, ale zahrané je to dost průměrně a závěrečných 15 minut je strašně pitomých. Na ty tři hvězdy to vidím jen tak tak. Slabé 3* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • První verze plakátu k filmu byla zakázána kvůli nekompromisně brutálnímu motivu. [Zdroj: Týden.cz] (warner)

Reklama

Reklama