Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film mi takmer celý čas pripadal ako bondovka. Nič sa neberie príliš vážne, drsné hlášky na adresu nepriateľov padajú každú chvíľu, špiónska hra, komplikované vzťahy z bývalími partnermi, tajná zbraň v rukách nepriateľa, pár rýchlych pästných výmien, tajomný šéf-albín je ako vystrihnutý z prvých bondoviek, dobrodružný nádych, no a mladé dievčatá dostávajúce sa do postele hlavného hrdinu podozrivo rýchlo. Akurát záverečná vysokohorská "turistika" mi do "bondoviek" celkom nesedela a práve ona bola zvládnutá najlepšie. Trilerových momentov je minimum, skôr ide o čistý akčný film s nie silnou špionážnou zápletku. Eastwood s Kennedym štandartne solídni. Ešte keby sa šetrilo so stopážou a na Eiger sa išlo o niečo skôr. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Na Eigeru jsem byla, severní stěnu jsem viděla, náramně jsem si to užila, a tenhle film byl takové milé připomenutí skrytých horolezeckých choutek. Jako samostatný film trošku slabota, přirovnání k bondovce není úplně mimo mísu, ale v tom to právě trochu skřípe. Eastwood rozhodně není ten typ hrdiny jako uhlazený Connery s tupé, takže se mi nějak moc nechtělo věřit, že by se od těch ženských nechal pokaždé nachytat. A kdyby teda zase jo, tak proč si nechal ujít Francouzovu manželku? Jsem já to magor, řešit takovéhle věci. Ta hora je krásná a v tom vlaku, ve kterém se potom vracel zpátky, jsem taky jela. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Clintův čtvrtý režijní počin (podle špionážního bestselleru Traveniana) už na dálku smrdí bondovkami (Clint hraje zabijáka pracujícího pro tajnou službu, kterému se do postele vnucuje jedna kost za druhou), ale víc než na akci se soustředí na vtipné eastwoodovské dialogy. Zbytečně dlouhé, od finále jsem čekal víc, ale dá se to. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)
  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)

Reklama

Reklama