Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clint jako profesor zabiják, co pistoli nosí v igelitce, v rozčílení cení zuby a horolezkyně přivádí k vrcholu již v základním táboře. Kdo byl vlastně zneužit, si však kvůli svému pocitu neodolatelnosti vždycky uvědomí až s menším zpožděním.. Špatný scénář a hraní si na Flemingův svět při sáhodlouhých konverzacích s albínským šéfíčkem je vykompenzováno fetišistickými drobnostmi (krasavice Totem Pole v Monument Valley, Ford Bronco). Závěrečné odhalení je stejně hloupé, jako brát si do hor nekvalitní výbavu (byť je levná a vydrží do konce života).. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto fest zostarlo. Zostala len nechcene smiešna "horolezecká bondovka", v ktorej všetky ženy lezú na Clinta, ale on chce liezť na kopec, aby tam odhalil nepriateľského špióna. Prekvapivé rozuzlenie je poriadne absurdné - a to som si celý film vravel, že dúfam, že nevytiahnu práve niečo takéto. Urobili to. Inak vizuál na svoju dobu veľmi solídny, aj to lezenie na horu je natočené veľmi presvedčivo, ale čo z toho, keď je to taká nuda? ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že Vražda na Eigeru je vážně myšlený snímek. Na to má film dost pitomý příběh a hlavně scénář. Některé dialogy, pakliže se nejedná o komedii, (což se asi skutečně nejedná), jsou úplně zcestné a debilní. Když k tomu člověk přidá psychologii postav (žádná není), vyjde z toho slepenec různě hloupých scén, na který nemá smysl se dívat. Jakoby chtěl někdo zachránit odpad nenatočený scénáristický odpad z Moonrakera a Muže se zlatou zbraní použil ho jako základ pro jiný film, přičemž chtěl do filmu nějak dostat lezení. Naštěstí právě ty lezecké okamžiky v závěru film trochu zachraňují, byť jen vizuálně. A proč má sakra Eastwood helmu, jako kdyby právě zahodil sbíječku? A Geroge Kennedy jako lezec, ve kterém vesmíru? A když někdo leze jako první, jaktože visí na laně? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Eiger přitahuje nejen hnusný počasí, ale taky skvělý filmy. A Clint je zase jedinej chlápek na světě, kterej dokáže viset na převisu a sedět v režisérským křesle zároveň. První půlka mě sice brala asi jako Zemanův sváteční projev, ale viděl jsem v ní dvě krásný indiánský kozičky, takže dobrý. No a od kočkování na pískovcích v Utahu až po škádlení Severní stěny je to prosím pěkně jedna z nejlepších a nejvěrohodnějších lezeckých podívaných vůbec. Nevím, proč Eastwood nikdy nehrál Bonda, asi holt umí až moc věcí... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ve filmografii sanfranciského hrdiny. Hemlock (Clint Eastwood) - ve dne profesor a sběratel umění, v noci nájemný vrah, má za úkol zneškodnit nepřítele, o kterém téměř nic neví (má jen indicii, že onen muž není Američan, pokusí se vystoupat na horu Eiger a napadá na jednu nohu). Dobrodružný thriller z prostředí švýcarských Alp, kde není nouze o napínavé scény s překvapivou závěrečnou pointou. P.S. Clint si vysokohorské horolezectví ve filmu vyzkoušel na vlastní kůži a předvádí zde obdivuhodný sportovní výkon, který dokonale zachytil kamerou. Stojí za vidění. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)
  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)
  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama