Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

Botič 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane je hrdina ze staré školy, který se může hrdě postavit vedle Mela Gibsona. Rekem, co umí krvácet s grácií se suchými hláškami na rtu o jehož zbídačenou tělesnou schránku se postará alkoholická máma. Give 'em Hell, Malone je nečekaná noirová pecka, na kterou je radost pohledět, byť se jí nedaří překročit stín prvních deseti minut, které nastolí nečekané tempo a spád a v nichž proteče tolik krve až se tomu těžce věří. Takhle nějak měl vypadat Max Payne okořeněný o herní poetiku Mafie. O chlup vypiplanější stylizace a Sin city by se mohlo jít zahrabat. I přes kulkami proděravěný kabát je to, ale podívaná velice příjemná. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Russell Mulcahy ušil správny gangsterský kabát poznačený dierami po vystrelených guľkách, ktorému vložil do jedného vrecka ženskú príťažlivosť a do druhého dobrú dejovú líniu. Tento kabát presne sadol hlavnému predstaviteľovi, ktorého stvárnil Thomas Jane, ktorý po úspešnom vystúpení v The Mist ma zase raz príjemne prekvapil. Film je určite kontroverzný a tak sa niekomu môže zdať ako brak, ale ak ste fanúšikom Sin City, alebo Pulp Fiction určite nájdete aj v tomto príbehu niečo čo vás osloví a načo tak skoro nezabudnete. Osobne si myslím, že je to "výťažok" týchto dvoch spomenutých historiek o fungovaní podsvetia v rovnakom období(doba, keď sa nosili plášte a klobúky) s tým rozdielom, že S.City a P.Fiction ponúkajú viac príbehov a ich následnú spojitosť a Give 'em Hell len jeden príbeh. Najväčšie zhody s S.City obrovská podobnosť čiernobieleho príbehu dobrého zločinca Marva (M.Rourke) s tým rozdielom, že príbeh Malona bol farebný čo mi ešte viac vyhovovalo a s P.Fiction samotná adaptácia Vinga Rhamesa, ktorý tam účinkoval a drsné vykreslenie činov jednotlivý postáv. 70% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Russell Mulcahy mal v roku 2009 extremne stastnu ruku. Po skvelej drame Prayers for Bobby natocil brilantnu zanrovku s atmosferou ako Sin City s tym rozdielom, ze tu dialogy nenudia a film nema ziadne hluche miesta. Thomas Jane ma super hlasky, Elsa Pataky je sexy osudova zenska, Ving Rhames po dlhej dobe hra cool postavu, Doug Hutchison si znova strihol totalneho magora a tak by sa dalo pokracovat dalej. Sialenych zabavnych postav tu je neurekom. Akcia je kvalitne natocena a riadne brutalna. Najlepsia je uvodna prestrelka, ale aj dalej sa tam najde este kopa pôsobivych scen. Vysledkom je brutalny a zaroven neskutocne vtipny film. Evidentne to nesadne kazdemu, ale ja nastastie patrim k tym stastnym. Aj po opakovanom pozreti ma to stale bavi. 8/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten druhý díl nevznikl. Tohle je vlastně podobný mix parodie, komiksu a akce jako u nedávného Nobodyho, jen se to tváří ještě víc vážně. Ale o to absurdněji - vědomě - pak vyznívají některé scény. U nichž se člověk sice rovnou neřechtá, ale příjemně a jemně ho pobaví, to zase jo. Maminka hrdiny je skvělá. Mně se zde zvolená nadsázka líbí a držela mě v poklidu až do konce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca sa to snaží byť drsné, cool, sexy a neviem čo ešte, ale akosi to nešlo. Hlášky sú väčšinou neúčinné a non-stop akcia prekvapivo nudná. Občas natrafíte na akčný film, ktorý nech je akokoľvek akčný a snaží sa zaujať sebaviac je jednoducho nezáživný. To je bohužiaľ tento prípad. V závere som správne tušil, že sa Malone po dvoch tutových úderoch basebalkou opráši...A on fakt vstal a nechýbal mi ani zub! Kurva Malone, ty si fakt drsný...40-50%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama