Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

U komentáře k Million Dollar Baby jsem napsal, že Clint Eastwood snad neumí natočit špatný film. Teď zjišťuju, že jsem špatně formuloval - mělo to být, že v posledních letech neumí natočit špatný film. Železný stisk je z dob, kdy Clint ještě zdaleka nebyl excelentním režisérem filmujícím úžasné příběhy. Železný stisk je vyloženě tupý a nudný film, u kterého jsem měl dělat, abych ho dokoukal. Navíc obsahuje snad nejhůř natočenou rvačku (tu s hipíky ve vlaku), jakou jsem kdy viděl, což taky zrovna nesvědčí u nějakém tehdejším Clintově umu. Zápletka je natolik triviální, že film na mě působí až béčkovým dojmem. Někteří z vás přirovánávají film k dílům o Dirty Harrym, ale s tím mají společnou jen dobu a hlavního představitele, jinak jsou to galaxie. Skoro ani nevím, co na filmu vyzdvihnout, protože například ani hudba se tu prakticky nevyskytovala, následkem čehož vyznívaly některé scény ještě sušeji....hlavně že se tu rozstřílí na maděru, co se dá - barák, auto i autobus. Takže jedna hvězda je jen za Clinta a několik málo slušných hlášek, jinak obrovská bída.... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pro Clinta mám asi slabost, takže jsem při hodnocení trochu přimhouřil oči. Jisté je, že mu takovéhle role skvěle sedly a jako režisér byl řemeslně zručný prakticky vždycky. Logika scénáře sice hapruje ještě více, než bývá běžný průměr akčních filmů a z policajtů dělá film větší blbce než české vtipy, ale celé to stále docela dobře funguje. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clinta v postavách drsňákov priam žerem, ale toto bolo príliš veľké sústo na strávenie... Darmo som mal celý čas vypnutý mozog, tie všetky logické lapsusy, triviálne dialógy a absolútne nehorázny záver sa fakt nedali stráviť. Okrem toho réžia značne zmätená a fádna, strihač sa tiež veľmi nezapotil, scenáristi si dali tak dva dni práce...výsledkom je The Gauntlet- narýchlo zbúchaná infantilná zlátanina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mohl to být Jeden mezek pro sestru Augustinu, jenže to by sexuální kovboj musel mít se sukněmi jiné záměry, než se začít pod ně schovávat.. Někde od setkání s motorkáři v poušti to začne vršit jednu hrůzu za druhou (útěk před vrtulníkem se zřejmě nevidomým střelcem, šíleně zrežírovaná rvačka ve vagónu, Shockleyho vylívání srdíčka v motelu), ale to vše je jen slabý odvar proti velkému finále. To do města Phoenix totiž přijede pouť včetně střelnice a komediantů.. Těžko v Clintově režijní filmografii najít něco, co by bylo takhle mindless.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Unylou zápletku bychom mohli prominout při pohledu na rok vzniku a oblečení hlavní hrdinky (nápověda=moc ho není :), ale to tempo je vážně vražedné. Když člověk ví, kolik toho stihne Clint v jiných filmech, přijde mu to jako neuvěřitelné plýtvání celuloidem. Akční finále alespoň trochu napravuje reputaci a, přiznejme si to, všichni chceme být jako Clint... mám radši Harryho než Bena, ale kdyby stál tenhle týpek na mojí straně, hned bych byl klidnější. (60%) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)
  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama