Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejcallahanovatější Harry Callahan, i když to vůbec není Harry Callahan, ale Ben Shockley. Rozstřílenej barák, rozstřílené policejní auto a rozstřílenej autobusovej dojezd, to je něco, na co se nezapomíná - akorát teda nevím, proč neprostřelili kola... a křížová palba taky asi nikoho netrápila. Bophužel dějově to není moc chytré a ten konec, jak tam všichni ti cajti jenom stojí a nic nedělají, jenom nechají zabít svého šéfa a státního návladního, to už bylo taky takové uhozené. A ta chemie mezi děvkou a Eastwoodem funguje jen do té doby, než do toho začnou míchat lásku, proboha! Pro Sondru Locke to je její nejlepší role, ale myslím, že většina diváků by uvítala jinou herečku... nezachrání to ani její nevzrostlé poprs, která na nás párkrát ukáže. Jinak na plakátu k filmu (s vrtulníkem) mi to připadá jak nějakej fantasy film nebo Armáda temnot, heh. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přestřelená akční ptákovina, kde se potvrzuje jednoduché pořekadlo: Všeho moc škodí.   Nesnesitelně dlouhé ale stereotypní akční sekvence (rozstřílení domu, hon motorky s vrtulníkem...) postupně ubíjí divákovu pozornost a tak ani opět značně přestřelené finále s  částečně obrněným autobusem tlak nezvedne.   Vcelku nanicovatý a děravý scénář bych pak nebýt výše uvedeného ani nezmiňoval, ale takhle jen dotváří vcelku zpotvořený obrázek nepříliš zvládnutého akčního béčka. Škoda, nostalgické vzpomínky mne tady trochu obelhávaly. Na hranici mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ten konec mi přijde přestřelený - a to doslova. Ale jinak jsem se hodinu a půl bavil. Tentokrát chemie mezi ním a jeho tehdejší rajdou Sondrou funguje, hlášky ujdou, napětí v tom taky nějaké je, a Clint je tu dokonce za pitomého poldu, kterému věci ne a ne docvaknout a musí mu je říct holka. Líbí se mi i ta část, kdy to zvolna přejde do road movie na 4 kolech, na 2 kolech (i když ten střelec v helikoptéře moc střílet neuměl) a pak ve vlaku, každou chvíli se něco děje, mini příběhy na sebe navazují a celkově to má hodně do sebe. Jinak tedy už s tím vrtulníkem je to hodně o náhodě a konec tou nasazuje korunu, a taky to mohlo být o čtvrt hodiny kratší, ale jinak jsem spokojený. A když nad tím tak přemýšlím, tak i ta jízda busem má nakonec něco do sebe. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se tady hodnocení rozchází. Skvělá hudba uvádí tento film. Ale to je všechno. Clint hraje moc dobře, ale to prostě nestačí. Souhlasím zcela s tím, co napsal Superpero. Nudný film, zoufalá režie, příšerný konec, kdy se kordon policistů kouká na to, jak se tam ti tři postřílí. Bauer a spol asi koukal na jinej film, jinak si to nedovedu vysvětlit .-( ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdyby se uděloval Oscar za film, ve kterém se vystřílí nejvíc munice, pak tento pokleslý akční snímek by ho určitě získal. Tak plytký a ubohý scénář bych v režii Eastwooda nikdy nečekal. Ty westerny, ve kterých hrával a které také režíroval byly více přijatelnější. Pravda je, že jako začínající režisér musí každý, tedy i on, projít různými pokusy. Tento režijní začátek ale patří k těm nepovedeným, i když už nějaký ten rok režíroval. Ty přihlouplé odstřelovací akce americké policie (akce cedník) a neprůstřelnost našeho hlavního hrdiny (americký trpaslík je největší na světě) jsou až do nebe volající svou naivností (divák je hlupák, který vše sežere) a určeny snad jen pro "duchem jednoduchého" Pop-corňáka. Sláva, že Clint od té doby poněkud zestárnul, nabral trochu rozumu a nyní režíruje už přijatelnější snímky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Eastwoodovu partnerku v tomto filmu hraje jeho tehdejší skutečná přítelkyně Sondra Locke. K její roli v tomto filmu měl Clint jen slova uznání: „Ta holka hraje v tomto filmu úžasnou roli. Nejde jen o nějaké symbolické mihnutí se před kamerou, jako je tomu v mnoha akčních filmech. Tady je ženská role stejně důležitá jako ta mužská, ne-li důležitější.“ (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama