Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdyby se uděloval Oscar za film, ve kterém se vystřílí nejvíc munice, pak tento pokleslý akční snímek by ho určitě získal. Tak plytký a ubohý scénář bych v režii Eastwooda nikdy nečekal. Ty westerny, ve kterých hrával a které také režíroval byly více přijatelnější. Pravda je, že jako začínající režisér musí každý, tedy i on, projít různými pokusy. Tento režijní začátek ale patří k těm nepovedeným, i když už nějaký ten rok režíroval. Ty přihlouplé odstřelovací akce americké policie (akce cedník) a neprůstřelnost našeho hlavního hrdiny (americký trpaslík je největší na světě) jsou až do nebe volající svou naivností (divák je hlupák, který vše sežere) a určeny snad jen pro "duchem jednoduchého" Pop-corňáka. Sláva, že Clint od té doby poněkud zestárnul, nabral trochu rozumu a nyní režíruje už přijatelnější snímky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Clint, Sondra, úchvatný heroický plakát od Franka Frazetty a absurdní finále s obrněným autobusem projíždějícím kordonem uniformovaných policistů a rozstříleným na sračky. Clintovy filmy se Sondrou Locke (jeho dlouholetou přítelkyní) jsou kapitola sama pro sebe. Locke nevypadala kdovíjak dobře a ani to nebyla žádná velká herečka a jen Clint ví, proč s ní hrál v celkem 6 filmech. A jen Clint ví, proč neudělal z GAUNTLETU další sequel DRSNÉHO HARRYHO. Každopádně jde o typické eastwoodovské akční béčko 70. let, s jednoduchým fajn námětem (připomínajícím námět posledního Harryho), průměrným scénářem a režií a dostatkem akce (pěkná havárka helikoptéry), ne už tak úderných eastwoodovských dialogů a hlášek. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní - ale i zákonité alespoň v tom smyslu, jak se tomu domnívám rozumět - , že suverénní umělecký výkon a osobnostní charisma i z velmi rutinního a nanejvýš průměrného (mnohdy ani to ne) scénáře dokáží vykřesat zážitek, který utkví v paměti a povznese, ba ozvláštní i mnohokrát obehrané téma. Clint Eastwood nepochybně patří mezi nejlepší příklady této pozoruhodného, opravdu vzácného jevu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejcallahanovatější Harry Callahan, i když to vůbec není Harry Callahan, ale Ben Shockley. Rozstřílenej barák, rozstřílené policejní auto a rozstřílenej autobusovej dojezd, to je něco, na co se nezapomíná - akorát teda nevím, proč neprostřelili kola... a křížová palba taky asi nikoho netrápila. Bophužel dějově to není moc chytré a ten konec, jak tam všichni ti cajti jenom stojí a nic nedělají, jenom nechají zabít svého šéfa a státního návladního, to už bylo taky takové uhozené. A ta chemie mezi děvkou a Eastwoodem funguje jen do té doby, než do toho začnou míchat lásku, proboha! Pro Sondru Locke to je její nejlepší role, ale myslím, že většina diváků by uvítala jinou herečku... nezachrání to ani její nevzrostlé poprs, která na nás párkrát ukáže. Jinak na plakátu k filmu (s vrtulníkem) mi to připadá jak nějakej fantasy film nebo Armáda temnot, heh. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi je jedinej rozdíl. Já si dám po práci pořádně horkou koupel a vylezu ven čistá. Ale polda, obzvlášť ocas jako ty, udělá každý svinstvo, které mu šerif poručí. A to tě žere,” provokuje prostitutka směrem k poldovi, na kterého zrovna míří bouchačkou jiný polda Clint Eastwood. Má totiž vyzvednout tvrdohlavou šlapku a dostat ji do arizonského Phoenixu, kde má svědčit v soudním procesu s mafií. Ta samozřejmě nechce, aby se k soudu dostavila, proti jsou navíc i někteří zkorumpovaní poldové. Proto ji má doprovodit právě Clint, jehož postava je nespolehlivým outsiderem se sklony k alkoholismu, který nosí na policejním odznaku své vybledlé jméno. A mnohým je tak jedno, zda jejich snahám padne za oběť i on. Zápletka docela slušná, ovšem velmi záhy to celé začne skřípat. Mohlo jít o napínavé dobrodružství nesourodé dvojice putující pouštní krajinou s mnoha nástrahami, jde však o místy komický až pitomý paskvil. Střelba na bungalov nebo na policejní auto v noční poušti jsou dost mimo, stejně jako třeba naháněná s helikoptérou. Závěr s autobusem, který projíždí policisty obklíčeným Phoenixem, je pak úplný průšvih. Clint si rád střihnul postavu, která má určité slabé stránky a poměrně často dostane přes hubu. Sondra Locke (s Eastwoodem jako hercem, režisérem i partnerem natočila ještě několik dalších filmů) podala energický výkon, její role má prakticky stejnou důležitost jako hlavní mužská. Celkově ale zklamání. Dvě až tři hvězdy. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)

Reklama

Reklama