Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodně a neplánovaně jsem dnes zakopla o tento kousek a musím přiznat, že mi bylo potěšením.. Clint Eastwood v uniformě má ohromné charisma, střídání jízlivosti, ironie a sarkasmu mi sedlo a ten testosteron je znát.. Příběh stárnoucího chlapíka, který bilancuje, mi vyloudil úsměv na rtech a skvělé hlášky k tomu, u mě spokojenost.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Clint Eastwood příjde s vojenskou peckou, u které se zasměju jako se mně povedlo naposled snad jenom u jednotky M.A.S.H. 4077. Pořád to ale není špatný film. Bojové nasazení má klasický nápad, klasické zpracování, naprosto totožně klasický průběh a o stupeň víc ještě klasičtější závěr. Vlastně je to naprostý průměr. Ten vyvyšuje samotný Clint Eastwood, který jako seržant má jisté, trošičku vostřejší metody, a jeho četa mu na to z vysoka sere. Z toho pak vzniká kopa dobrých, ale i špatných situací a největší problém je v asi samotný četě. Nedokázal jsem jí vystát. Herci sice předváděli naprosto klasický vosery, ale předváděli je tak, že jsem prostě pořád musel fandit víc tomu Clintovi, který měl po celou dobu filmu fakt snahu. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Chlapský film plný vulgarit, ran pěstí, plivanců a ostrých kulek. Zábavný a originální, který byl Clintovým posledním, před nástupem do politiky a krátkým odmlčením se od Hollywoodu. Bojové nasazení je svým žánrovým zaměřením spíš komedií, než válečným snímkem, ale ta směsice je zde strašně třaskavá a v obou případech hraniční. Eastwood dostane za úkol vycvičit partu mladých rekrutů, kteří u maríny spíš jen paběrkují a flámují. Jeho metody jsou opravdu nevšední, ale nakonec si všechny získá a může přijít velké finále v podobě opravdového boje na Grenadě. Eastwoodův kamarád a kolega Gene Hackman, prohlásil, že role seržanta Highwaye, je pro Clinta jako stvořená a považuje jí za nejlepší herecký výkon v Eastwoodově kariéře. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Já jsem jebal když byl Kristus ještě ucho, a to vám řeknu, že nejlepší kurvy, který jsem kdy měl, byly v Danangu. Až potom nějakej kokot napsal domů, že si ve Vietnamu smočil knot a ... no a hovno spadlo na větráku." Dokonalý hláškovitý rozjezd, který ještě Eastwood později okořenil o pár "hoven, kurev a do prdelí" a tím veškerá zábava skončila. Znázornění výcviku nebylo kdovíjak drsné, pokud někdo viděl např. Olověnou vestu, pak mu zde znázorněný výcvik přijde jako rozcvička před tělocvikem. Charaktery vojáků jsou čistě komediální, takové suché varianty Policejní akademie, která mě svojí trapností rozčiluje ještě dnes. Závěrečná válečná akce ani nevypadá, že by jí točil Eastwood, ale nějaký nezkušený ocas, co měl do teď na kontě jen reklamy na zubní pastu. Nepovedený film s 20 minut sarkastickým Eastwoodem, který se v průběhu děje nesmyslně změní v chápajícího lidumila bez šťavy a koulí. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Správný americký voják je drsný voják - furt šoustá (to cituji), pere se, ale když jde o akci, dokáže nasadit krk. Clint Eastwood hraje takového správného vojáka, který je neustále ve vězení a jeho jedinou šancí dostat milost je vytrénovat ve schopné vojáky hromádku nezvedených amerických teenagerů. DVD: Jako bonus tříminutový trailer. Film 1/4, Bonusy 1/4, Zvuk 3/4, Obraz 4/4 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Clint Eastwood v tomto filmu ztvárnil seržanta Highwaye, kterého sám popsal těmito slovy: „Zoufale se snaží dát ve svém životě vše do pořádku, ale je tím určitým typem člověka, který toho není schopen nějakým obvyklým konvenčním způsobem. Nepatří totiž do generace měkkot.“ (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že jeho bývalou manželku bude hrát žena přibližně stejného věku jako on, aby byl snímek divácky věrohodný. Obsazena byla Marsha Mason. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama