Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (447)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdlouhavý příběh, kterak uprchlý, ale v podstatě hodný vězeň (Kevin Costner) unese malého kluka a postupně se spolu spřátelí. V patách jim jde smečka policistů a chlápků od FBI, vedená Clintem Eastwoodem. Ten, ani Laura Dern, zde ale nemají co hrát. DVD: O bonusech se v podstatě nedá mluvit – trailer a filmografie jsou na to dost málo. JL: Film 2/4, Bonusy 1/4, Zvuk 4/4, Obraz 3/4 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát Clint hraje vedlejší roli a v hlavní roli se skví Kevin Costner. Vím, že se opakuji, ale Clint je bůh. To prostě dokáže jen on a Kubrick abyste fandili chladnokrevnému vrahounovi. Road movie o zločinci a malém jehovovi jedoucími napříč Texasem s guvernérovým karavanem v zádech :-) Ta nadsázka a naprosto se nehodící humorné situace (viz. pokažený megafon). Nádherný závěr. Smutný, jasný od začátku, přesto ho nečekáte. Skvělý film, kde jen trochu zamrzí překvapivě zdržující monology hrdinů. A ten nechutný český dabing. Ten jsem těžce vydýchával. PS: Všimněte si, že Kevin utíká z basy takřka stejně jako Clint z Alcatrazu :-) ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Když se spojí vynikající režisér a herec Clint Eastwood s velmi dobrým hercem Kevinem Costnerem a mají k tomu takhle kvalitní scénář, nemůže vzniknout nic jiného než malý filmový zázrak. Nejkrásnější na něm je, že člověk od počátku fandí Butchovi (Costner) a přeje si, aby to dobře dopadlo a zárověň od počátku dobře ví, že tohle prostě nemůže skončit šťastně... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se jako režisér tohoto filmu předvedl v "dokonalém světle". Velmi na mě dělá dojem ten fakt, že postava Kevina Costnera není jen prvoplánová oběť otcovy výchovy a systému, ale taky sebe sama, protože "jaký si to uděláš, takový to máš", i když o momenty a motivace, kdy cítíme tu frustraci z nedostatku rodičovské lásky nepřijdeme. Prostřednictvím Filipa - kloučka, který je naopak oběť náboženství, které si nevybral a díky jehož pravidlům nepoznal věci pro děti běžné - si na společné cestě kompenzuje tenhle deficit. To, co nedostal on, chce dát Filipovi. Ten na to nejen že přistoupí, ale k vězni, který mu ukáže úplně nový svět (s karnevalem, Vánocemi, koledou, cukrovou vatou....), přilne jako k otci. Kevin Costner i klučík v roli Filipa odehráli své role naprosto jedinečně. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná citovka mého mládí (stejně jako Tanec s vlky). Dnes už se na takový filmy moc nedívám, ale pravdou je, že Clint Eastwood moc dobře ví, o čem žánr "drama" je, takže ač ubečený filmy nejsou ani zdaleka mojí prioritou, Clintovi se vždy rád svěřím do péče. Výborný Costner v roli uprchlého zločince, který spolu se svým komplicem v nouzi unese malého chlapce, s nímž se postupem času zblíží natolik, až mezi nimi vznikne pevné pouto přátelsví. V patách jim je na jejich cestách sveřepý policajt Eastwood, jehož úkolem je dostat Butche živého či mrtvého. Poměrně rovný příběh je vystavěn na skvělých hereckých výkonech a směřování k dramatickému = uslzenému vyvrcholení. 90% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)
  • Způsob přilepení úst černošské rodiny lepící páskou se záběr od záběru mění. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama