Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Politiku nesleduji již dlouhou dobu, jsem tak mnohem spokojenější a všem to ze srdce doporučuji. Ale zpět k pořadu. Když jsem politiku ještě sledoval, byl pořad Otázky Václava Moravce jedním z nejlepších. Především díky samotnému Václavu Moravcovi, který je výborným profesionálem s pečlivou přípravou. Vždy se snažil dostal odpověď na své otázky a nenechával politiky uhnout vyhýbavou odpovědí. Bohužel ani tak diskuze občas někdy nestála za nic, ale s tím obsahem (hosté pořadu) by nesvedl nikdo nic. Jsem rád, že se Václav Moravec poslední domu věnuje i aktivitám a diskuzím mimo politiku, na tu je ho totiž škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden co týden stojí Václav Moravec po pás ve stoce zvané Česká politická scéna. Zleva tečou smrduté výkaly, zprava tečou páchnoucí splašky a on jako profesionál musí zachovat chladnou hlavu, ctít nestrannost, občas být i vtipný a hlavně se z toho všeho nepozvracet.. Vždycky mě fascinuje, jak na jeho jasně položený dotaz s možností odpovědět jen ANO či NE, následuje vyhýbavá reakce politika, v jejíž mlze by se ztratil i pes z Baskervillu.. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se po dlouhé době opět koukl na Moravce a... musím jít s hodnocením zase o 1 bod dolů. Tomu pánovi nějak moc narostla křidélka a z jeho pořadu se stává spíš one man show. Myslel jsem, že moderátor (u politických diskusí zvláště) má být nestranný a má klást otázky. Pan Moravec ale občas prezentuje i své nikoli nestranné odpovědi. Navíc se mi tak trochu zajídá celý koncept pořadu - jde do značné míry o laciné píárko pro politické žvanili, které hřeje pocit, že se mohou alespoň jednou týdně ukázat voličům v televizi. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela nevyvážený pořad, kam jsou zváni jen přitakávači oficiálních pravd, kteří si navzájem notují, a žádný oponent jim to nekazí. Z původní snahy mít v ČT trochu kontroverzní formát, který půjde "po krku" všem bez rozdílu a utahovat politky na nudlích, které si sami uvařili, zbyl jen paskvil a povrchní křeč předstírání. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V českém prostředí nejkvalitnější politicko-publicistický pořad, který se opírá o seriózní moderátorský přístup Václava Moravce. Nutno ovšem zdůraznit, že slovo nejkvalitnější je u nás velmi relativní a Otázky zdaleka nedosahují úrovně špičkových publicistických pořadů v zahraničí. Největší průšvih je v nepochopení zásadního faktu, že v podobných pořadech nemají co dělat politici, ale politologové, novináři (v českém prostředí bohužel) a vůbec osoby, které nejsou bezprostředně v politice angažováni a vidí ji z nadhledu. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Václav Moravec poznamenal, že mnohdy nevěří svým vlastním uším, co jeho hosté říkají. Protože prý opravdu se sluchem jisté problémy má, je často překvapen, když zjistí, že slyšel správně. (JoranProvenzano)
  • První půlrok vysílání - od 4. ledna do 27. června 2004 - byl pořad vysílán ve večerních hodinách v neděli a trval jen 42 minut. 4. července byl pořad vysílán poprvé v poledne a vysílací čas se již nezměnil. Změnila se také jeho délka, a to na dvě hodiny. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)
  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)

Reklama

Reklama