Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle scénáře to měla být asi spíš komedie, protože takhle nepravděpodobný přerod hlavního hrdiny a takhle drsný policajt se v realném světě jen tak nevidí. Jenže nebyl by to Clint Eastwood, aby filmu nedodal temnou atmosféru a pořádnou dávku napětí. Tuhle kombinaci mohl uhrát opravdu jen Charlie Sheen. S rolí se popasoval skvěle a téměř zastínil staršího kolegu. Chemie mezi nimi příliš nefunguje, Eastwood jako herec už na to přestává mít a i jako režisér se utápí v průměru. Je s podivem, k čemu se za další dva roky vzepjal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prvních pár desítek minut jsem vážně uvažoval o tom, že to vypnu, tak nudné mi to přišlo. Pak se ale Charlie Sheen nasral a začalo to být zajímavé. Klasický průměrný akčňák své doby (ale i na klasickou eastwoodovku mi to připadalo poslabší), místy dost kostrbatý (a to režií počínaje, přes kameru, scénář až některými hereckými výkony konče - Raul Julia byl hrozný). Párkrát se pousmějete (i když to nebyl záměr), párkrát vás film překvapí - když Sheen vyplení bar, to jsem koukal. Na tři * to vyháním za Clinta a za Laru Flynn Boyle. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Čirá pomstychtivá detektivka zpestřená osobními frustracemi hlavní postavy. Typicky hollywoodská akce působí jako pěst na oko( zejména skok autem na střechu následujíce pádem do skladu). Scénář je naprosto rutinní věc bez trochy důmyslu. Ačkoliv ve filmu takového rázu je to vcelku přehlédnutelný aspekt. Eastwoodovi šlo především o zábavu a z tohoto hlediska byl účel filmu splněn výbornou. Kadence sarkastických hlášek je uspokojivá a nasrané pózy hlavních představitelů jsou rovněž humorné. Kontrole se vymkla snad jen nucená soulož únosce s rukojmím. Přesto má Zelenáč šarm a v rukávu několik es v podobě výtečných gagů. Pro fandy neodkladná záležitost. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clint má na svém kontě jistě lepší filmy a podobné zápletky jsme viděli mockrát, ale i tak tihle "Prohnilí po eastwoodovsku" stojí za dvě hodiny divákova času. Především je to díky velkému množství akce (úvodní honička na dálnici si v počtu rozbitých aut nezadá s Kobrou 11) a skvělým hercům, kde kromě standartně skvělého Clinta zaujme Charlie Sheen, jehož přeměna ze zelenáče v mazáka nemá chybu a Raul Julia slizké záporáky prostě uměl. Navíc jako bonbónek poměrně pikantní erotická scéna. 80%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Rookie má parádny nástup, parádnu naháňačku a suchý humor a lá drsný Harry..Potom ako sa Charlie Sheen začne hrať na Johna Ramba je to až do konca jeden veľký kŕč, v ktorom aj hlášky a vlastne všetko vyznieva strojene, umelo a hlavne otravne...na konci som si vydýchol že film skončil...a to asi nie je veľmi pozitívne, však? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně v Sheenově domě přepne falešný Garcia televizní zprávy na film Tarantula, v němž se poprvé před kamerou objevil tehdy ještě mladý Clint Eastwood. (Javert)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)
  • Mnohé situace a scény skutečně připomínali slavnou sérii Harryho Callahana. Například scéna v luxusním hotelu, kde Nick provokuje Stroma a uhasí svůj doutník v jeho kávě, připomíná scénu ze snímku Náhlý úder (1983). Když David (Charlie Sheen) projede na motorce dveřmi svého domu, aby zachránil Sáru, divák si může všimnout podobnosti s filmem Násilník (1976), ve kterém Eastwood "zaparkoval" svoje auto do prosklené výlohy. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama